Πολιτική

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: «Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι»

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: «Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι»
Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι Έλληνες φέτος δεν θα πάνε στα χωριά τους αλλά θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι. Αναφορά σε Μανώλη Γλέζο και Ιερά Σύνοδο.

Στέλιος Πέτσας κορωνοϊός: Στην καθιερωμένη ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας παρουσιάστηκε κατηγορηματικός για το ποιες θα είναι οι συνθήκες στη χώρα κατά τη περίοδο των γιορτών του Πάσχα. Μιλώντας αναλυτικά για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόνισε χαρακτηριστικά πως:

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή, φέτος δεν θα ψήσουμε το Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε σπίτι. Έχουμε χρόνια να γιορτάσουμε. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Εξετάζουμε να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών» ανέφερε αρχικά ο κ. Πέτσας.

«Μετά τη διακοπή των πτήσεων προς και από χώρες υψηλού κινδύνου, διευκρινίστηκε ότι δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός Ελλήνων, γιατί πρώτη μας προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Τι επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες 3 πτήσεις από τους δωρητές υγειονομικού υλικού προς την Ελλάδα. Σήμερα οι ΜΕΘ είναι 870 – και θέλω να εξάρω τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού. Δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή. Εμείς επειδή κινηθήκαμε νωρίς εξασφαλίσαμε σημαντικές ποσότητες» πρόσθεσε.

Οι αναφορές σε Μανώλη Γλέζο και δώρο Πάσχα

Το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους θα καταβληθεί στο ακέραιο, το κράτος θα καταβάλει τη διαφορά για τις μέρες που δεν εργάστηκαν Στόχος, το αργότερο αρχές Μαΐου οι επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια εγγυημένα από το κράτος στο μεγαλύτερο μέρος τους.Τον Απρίλιο ενεργοποιείται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους. Σε μια συμβολική πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments