Ελλάδα

Κορωνοϊός Άγιο Όρος κρούσματα: Θετικοί στον ιό μοναχοί που επέστρεψαν από την Βρετανία

Κορωνοϊός Άγιο Όρος κρούσματα: Θετικοί στον ιό μοναχοί που επέστρεψαν από την Βρετανία
Κορωνοϊός Άγιο Όρος κρούσματα: Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τέσσερις μοναχοί του Αγίου Όρους, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη Σκωτία για προσκύνημα.

Κορωνοϊός Άγιο Όρος κρούσματα: Θετικοί στον κορωνοϊό είναι τέσσερις μοναχοί που είχαν ταξιδέψει στη Σκωτία μεταφέροντας για προσκύνημα ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου. Οι τέσσερις μοναχοί είχαν ταξιδέψει από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στη Σκωτία και στην Αγγλία, προσκεκλημένοι του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα, και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.

Ένας εκ των μοναχών νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να μεταφερθούν και οι άλλοι τρεις που πήγαν για εξετάσεις στο Ιπποκράτειο και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο ένας εξ αυτών ήταν εκείνος που έβγαλε τον 58χρονο, με όχημα του μοναστηριού την περασμένη εβδομάδα και τον μετέφερε αρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια μετέβη σε διαμέρισμα που διατηρεί η μονή στη Θεσσαλονίκη και παρέμεινε εκεί σε καραντίνα. Οι άλλοι δύο μοναχοί έμεναν από τις 19 Μαρτίου που μπήκαν στο Άγιο Όρος, σε κτίριο έξω από τη Μονή Ξενοφώντος.

Tο Άγιο Όρος έχει σταματήσει να δέχεται επισκέψεις.

Την περασμένη Κυριακή που οι μοναχοί ένιωσαν αδιαθεσία, βγήκαν με αυτοκίνητο του μοναστηριού από το χερσαίο σύνορο στην Ουρανούπολη και από εκεί πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Πριν μεταβούν για εξετάσεις στο εφημερεύον Ιπποκράτειο νοσοκομείο, πέρασαν από το διαμέρισμα και πήραν και τον μοναχό που ήταν εκεί σε καραντίνα. Οι τρεις τους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορωνοϊό και βρέθηκαν θετικοί, αναμένεται λοιπόν να διακομιστούν και αυτοί στο ΑΧΕΠΑ.

Μεταξύ των Αγιορειτών μοναχών ωστόσο επικρατεί αναστάτωση, τόσο για το γεγονός ότι οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από την Βρετανία εν μέσω των περιορισμών, δεν έμειναν εκτός Αγίου Όρους όσο και για τον τρόπο που βγήκαν.  Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αυτοκίνητο των δύο μοναχών που έφυγαν την Κυριακή, επέβαινε και τρίτο άτομο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments