Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Αυξάνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί από τον κορωνοϊό

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Αυξάνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί από τον κορωνοϊό
ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Περισσότερα από 100 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού νοσούν, ένα έχει πεθάνει, έξι νοσηλεύονται με συμπτώματα πνευμονίας και 500 άτομα είναι σε καραντίνα.

ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των ιατρών και νοσηλευτών που μολύνονται από τον κορωνοϊό covid-19 σύμφωνα και με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ. Έτσι μέχρι στιγμής 110 υγειονομικοί υπάλληλοι νοσούν, ένας έχει πεθάνει – ο 53χρονος από το νοσοκομείο Καστοριάς- 6 νοσηλεύονται με συμπτώματα πνευμονίας ενώ 500 είναι σε καραντίνα.

“Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στους υγειονομικούς που νοσούν όλο και περισσότεροι και μετατρεπόμαστε σε εστίες μετάδοσης. Λόγω της έκθεσης μεγάλου αριθμού προσωπικού πολλά νοσοκομεία έπαψαν να βγάζουν σε καραντίνα και οι συνάδελφοι εργάζονται μέχρι την ημέρα που θα εμφανίσουν συμπτώματα” λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου άλλος ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια βρέθηκαν να νοσούν από την αιματολογική όταν ξέφυγε ασθενής και νοσηλεύτηκε σε κοινό θάλαμο. Επίσης άλλοι δυο γιατροί από την παθολογική νοσούν από κορωνοϊό. Έτσι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο αριθμός των υγειονομικών που νοσούν ανέβηκε σε 13.

Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα νοσούν 9 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Ιπποκράτειο, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ νοσούν 5. “Οι συνάδελφοι εκφράζουν φόβους γιατί πλέον σε πολλά νοσοκομεία δεν βγαίνουν σε καραντίνα εάν παρουσιαστεί κάποιος που να είναι θετικός στον ιό, παρά μόνο εάν υπάρξουν συμπτώματα. Ούτε στο Αλεξάνδρας τηρείται το μέτρο της καραντίνας.

Επιτέλους θα πρέπει να δοθεί οδηγία από τον ΕΟΔΥ για όλους τους ασθενείς που εισάγονται να γίνονται τεστ με επίσπευση έκδοσης των αποτελεσμάτων. Επίσης να γίνεται 14ημερη καραντίνα για συναδέλφους που έχουν εκτεθεί και επαρκή μέτρα προστασίας. Που πάνε όλες αυτές οι βοήθειες σε υγειονομικό υλικό που ανακοινώνονται.

Δεν έχουμε μάσκες και στολές υψηλής προστασίας. Τα αποθεματικά των νοσοκομείων σήμερα ήταν για απλές μασκες 834.000, οι μάσκες υψηλής προστασίας 53.000, οι στολές υψηλής προστασίας 37.500, ενώ λένε στους συναδέλφους να περιθάλψουν  περιστατικά με μια μάσκα και μια στολή υψηλής προστασίας όλο το 8ωρο.

Από τοΑΧΕΠΑ μου έκαναν καταγγελία οι συνάδελφοι και μου στέλνουν φωτογραφίες όπου τους δίνουν μια στολή για όλο το 8ωρο. Μέχρι και υγειονομικό υλικό από το ίντερνετ με δικά τους λεφτά αγοράζουν οι συνάδελφοι” επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments