Τεχνολογία

Νέο τεστ κορωνοϊού από την Bosch

Νέο τεστ κορωνοϊού από την Bosch
Η Bosch αναπτύσσει ένα test που έχει την ικανότητα ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

Η ταχεία διάγνωση του ιού θεωρείται πολύ σημαντικός παράγοντας για τον περιορισμό της εξάπλωσής του σε πολλές χώρες, καθώς θα επιταχύνει την αναγνώριση και απομόνωση των μολυσμένων ασθενών. Το νέο τεστ που αναπτύσσει η Bosch χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μοριακής διάγνωσης «Vivalytic» που κατασκευάζει το τμήμα Bosch Healthcare Solutions και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.

Το νέο test πέραν του ότι εξασφαλίζει αξιόπιστη διάγνωση σε λιγότερο από δύο ώρες, σε αντίθεση με αυτό που χρησιμοποιείται ήδη που χρειάζεται μία με δύο μέρες, φέρει και δύο επιπλέον πλεονεκτήματα:

  • μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας στο σημείο της περίθαλψης, εξαλείφοντας την ανάγκη μεταφοράς δειγμάτων, η οποία απαιτεί πολύτιμο χρόνο
  • πέραν του COVID-19, ελέγχει τον ασθενή ταυτόχρονα και για άλλες εννέα ασθένειες του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α και Β.

Κατά αυτό τον τρόπο, οι γιατροί εξοικονομούν το χρόνο που απαιτείται για την διεξαγωγή περαιτέρω εξετάσεων και μπορούν να ξεκινήσουν την κατάλληλη θεραπεία στον ασθενή τους ταχύτερα. Το νέο τεστ θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία τον Απρίλιο και θα πωλείται στις διεθνείς αγορές. Η Bosch συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή ιατρικού εξοπλισμού Randox Laboratories Ltd. για την δημιουργία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας