Διεθνή

Πρωταπριλιάτικα αστεία 2020: Ο κορωνοϊός “σκότωσε” την πρωταπριλιά – Κυρώσεις σε Ασία για όσους κάνουν φάρσα

Πρωταπριλιάτικα αστεία 2020: Ο κορωνοϊός “σκότωσε” την πρωταπριλιά – Κυρώσεις σε Ασία για όσους κάνουν φάρσα
Πρωταπριλιάτικα αστεία 2020: Ακόμη και η Google έκανε έκκληση φέτος να μην γίνουν φάρσες εν μέρει, ώστε να παρέχονται αξιόπιστες πληροφορίες εν μέσω πανδημίας.

Πρωταπριλιάτικα αστεία 2020: Αστεία φέτος…τέλος! Παραδοσιακά σαν σήμερα οι φαρσέρ θα έδιναν ρεσιτάλ fake ειδήσεων που θα παρουσίαζαν ως αληθινές, αυτό όμως αλλάζει φέτος λόγω κορωνοϊού. Ακόμα και η Google έκανε έκκληση φέτος να μην γίνουν φάρσες εν μέρει, ώστε να τηρήσει τη δέσμευσή της για παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για τον ιό. Ειδικότερα, η Google ζήτησε από στους εργαζομένους της να ξεχάσουν τις πρωταπριλιάτικες πλάκες και τα αστεία έως το 2021, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της εταιρίας, το οποίο αρχικά παρουσίασε το Business Insider.

Ειδικοί ψυχικής υγείας συμφωνούν ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο για να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, αλλά προτείνουν μια πιο ήπια μορφή αστείων και χιούμορ

«Κάντε το αντίθετο την Πρωταπριλιά και συμπεριφερθείτε όμορφα στους άλλους και με ήρεμο τρόπο, αντί να κάνετε φάρσες», δήλωσε η ψυχολόγος Ράντι Κάμεν, που έχει ασθενείς μεταξύ άλλων στη Νέα Υόρκη. «Αυτή τη στιγμή είμαστε εύθραυστοι. Με το να παραπληροφορούμε και να λέμε ‘Απλά έκανα πλάκα’, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Μοιάζει σαν να είναι Πρωταπριλιά κάθε μέρα, άρα γιατί να ενισχύσουμε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση;».

Στην Ταϊβάν, όσοι γράφουν αστεία για τον κορωνοϊό απειλούνται ακόμα και με φυλάκιση.

Η χώρα προειδοποίησε ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για παραπλανητικές πληροφορίες κινδυνεύουν με φυλάκιση έως τρία χρόνια και πρόστιμο 3 εκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (90.000 ευρώ). «Την Πρωταπριλιά, μπορούμε να κάνουμε χιούμορ αλλά όχι φάρσες για την πανδημία με τον κίνδυνο να παραβούμε τον νόμο», προειδοποίησε στο Facebook η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν. «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο μια Πρωταπριλιά όχι μόνο γεμάτη από χιούμορ, αλλά γεμάτη από υγεία και ασφάλεια», πρόσθεσε η πρόεδρος στην ανάρτησή της την οποία συνόδεψε με τη φωτογραφία μιας από τις γάτες της.

Το υπουργείο Υγείας της Ταϊβάν από την πλευρά του χρησιμοποίησε μια μασκότ, την Ζονγκτσάι. «Η Ζονγκτσάι σάς ζητά να μην κάνετε φάρσες για την επιδημία. Σας παρακαλούμε, να σκέφτεστε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στις επιδημίες», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στην σελίδα του υπουργείου.

Στο ίδιο μοτίβο και η Ταϊλάνδη, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πενταετή φυλάκιση.

«Είναι ενάντια στον νόμο να προσποιείται κανείς ότι έχει προσβληθεί από την Covid-19 την ημέρα της Πρωταπριλιάς», ανέφερε η κυβέρνηση στο Twitter, σχετικά με τις σημερινές καθιερωμένες φάρσες της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments