Πολιτική

Format gov gr: Άυλη συνταγογράφηση taxisnet – Ξεπέρασε τις 100.000 εγγραφές

Format gov gr: Άυλη συνταγογράφηση taxisnet – Ξεπέρασε τις 100.000 εγγραφές
Format gov gr: Άυλη συνταγογράφηση taxisnet: Μεγάλη ανταπόκριση φαίνεται πως έχει η νέα διαδικτυακή επιλογή, με τους πολίτες να γράφονται σε αυτή προκειμένου να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους.

Format gov gr: Άυλη συνταγογράφηση taxisnet: Περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί ήδη στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Η εφαρμογή αυτή διευκολύνει τους πολίτες στο θέμα της συνταγογράφησης φαρμάκων περιορίζοντας παράλληλα και τις μετακινήσεις τους κατά τη κρίσιμη περίοδο της επέλασης του κορωνοϊού, η οποία καθημερινά ανεβάζει τη λίστα τόσο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και των νεκρών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό, καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr . Η επιλογή αυτή μάλιστα ήδη έχει αγκαλιαστεί και με το παραπάνω, καθώς οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 100.000 ενώ συνεχώς το νούμερο αυτό αυξάνεται.

Εισαγωγή με τους κωδικούς του Taxisnet και τον ΑΜΚΑ

Ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται με τον κωδικό που θα έχει σταλεί από τον γιατρό με μήνυμα sms στον πολίτη και εφόσον εκείνος έχει μαζί του ταυτότητα.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακακης μεσώ του gov.gr διεκπεραιώνονται στο εξής γνήσιο υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments