Διεθνή

Αυτή είναι η κοπέλα που έφτιαξε μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής [pic]

Αυτή είναι η κοπέλα που έφτιαξε μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής [pic]
21χρονη φοιτήτρια έφτιαξε μάσκες: Η Ashley φρόντισε να μας θυμίσει τι σημαίνει αλληλεγγύη και να φτιάξει μάσκες για τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

21χρονη φοιτήτρια έφτιαξε μάσκες: Ο αυτοπεριορισμός των τελευταίων ήμερων που διανύει σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας του φονικού ιού, είναι ένα μείζον θέμα που δεν λείπει από τις καθημερινές μας συζητήσεις. Ωστόσο συχνά ακούμε την ερώτηση “Εσύ πως βιώνεις την καραντίνα “; τόσο από τα οικεία μας πρόσωπα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ashley Lawrence λοιπόν,  είναι μια 21χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο «Eastern Kentucky» η οποία δεν μπορεί πάρα να αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, καθώς βιώνει την καραντίνα με ένα τόσο δημιουργικό τρόπο, αφού φτιάχνει μάσκες ειδικά σχεδιασμένες για κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής.

Ειδικότερα η μητέρα της που έχει γνώσεις ραπτικής τη βοήθησε στην παραγωγή των ειδικών μασκών, οι οποίες έχουν μία πλαστική διαφάνεια στο σημείο που βρίσκεται το στόμα για να ευνοεί την επικοινωνία. Η Ashley Lawrence, λοιπόν, ούσα τελειόφοιτη στην εκπαίδευση κωφάλαλων και βαρήκοων συνειδητοποίησε την αναγκαιότητα δημιουργίας ειδικών μασκών για αυτούς τους ανθρώπους και το έκανε πράξη.

Συγκεκριμένα δήλωσε η 21χρονη Ashley:

 «Ένιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραγκωνίστηκε. Είμαστε πανικοβλημένοι τώρα και έτσι πολλοί άνθρωποι απλά δεν σκέφτονται. Έτσι, ένιωσα ότι σε μια εποχή όπως αυτή, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αυτή την επικοινωνία. Για όποιον χρησιμοποιεί την ανάγνωση του λόγου, την ανάγνωση των χειλιών, χρειάζεται μία μάσκα σαν αυτή. Και υπάρχουν άνθρωποι που είναι βαθιά κωφοί και χρησιμοποιούν ASL ως κύριο τρόπο επικοινωνίας τους. Η ASL είναι πολύ σημαντική στις εκφράσεις του προσώπου και αποτελεί μέρος της γραμματικής».

Σε λιγότερο από δύο ημέρες, η Ashley Lawrence είχε ήδη δεκάδες παραγγελίες από έξι διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Όπως τονίζει η ίδια, δεν χρεώνει τις μάσκες που δημιουργεί. Η ουσία είναι να υπάρχει πρόσβαση σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη, χωρίς να χρειαστεί να δώσουν ούτε ένα δολάριο για αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments