Ελλάδα

Κορωνοϊός ΕΟΔΥ: Δείγματα από επαναπατρισθέντες φοιτητές

Κορωνοϊός ΕΟΔΥ: Δείγματα από επαναπατρισθέντες φοιτητές
Κορωνοϊός ΕΟΔΥ: Στη λήψη δειγμάτων για εξέταση κορωνοϊού από 210 επαναπατρισθέντες φοιτητές προχώρησε ο ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός ΕΟΔΥ: Στη λήψη δειγμάτων προς εξέταση για κορωνοϊό 210 Ελλήνων φοιτητών που επαναπατρίστηκαν στη χώρα μας από την Τουρκία, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τα άτομα αυτά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και αναμένεται η εξέταση των δειγμάτων τους για τον ιό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εφόσον είναι αρνητικά, μπορούν να περάσουν την καραντίνα των 14 ημερών στα σπίτια τους είτε να την ολοκληρώσουν στα ξενοδοχεία. Ανάμεσα τους βρίσκονται και κάποια λίγα παιδιά και για το λόγο αυτό τους επισκέφθηκε το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Ευφαριμίδης. Ο κ. Ευφαριμίδης δώρισε παιχνίδια για τις μέρες που θα βρίσκονται στο ξενοδοχείο.

Στα 1.673 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα:

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.673 και οι θάνατοι έφτασαν τους 68 σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα. Όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν εννέα θάνατοι και 60 νέα κρούσματα του COVID-19 στη χώρα μας.

Από τα 1.673 κρούσματα, το 55% είναι άντρες, ενώ τα 343 από αυτά προέρχονται από το εξωτερικό και τα 592 έχουν σχέση με κάποιο άλλο κρούσμα. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν 92 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ 10 πήραν εξιτήριο. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 74 έτη, ενώ το 91% των ασθενών είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments