Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν μεταναστευτικό: «Την άλλη εβδομάδα μεταφορά ανήλικων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο»

Φον ντερ Λάιεν μεταναστευτικό: «Την άλλη εβδομάδα μεταφορά ανήλικων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο»
Φον ντερ Λάιεν μεταναστευτικό: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως οκτώ χώρες έχουν δηλώσει έτοιμες να παραλάβουν ανήλικα παιδιά από την Ελλάδα.

Φον ντερ Λάιεν μεταναστευτικό: Ανήλικοι μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα θα μεταφερθούν «πιθανότατα» την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις για εκκένωση των προσφυγικών καταυλισμών.

Πρόκειται για «1.600 ασυνόδευτους ανήλικους. Οι πρώτοι θα πάνε την επόμενη εβδομάδα πιθανώς στο Λουξεμβούργο», είπε η ντερ Λάιεν μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

«Οκτώ χώρες έχουν δηλώσει έτοιμες» να παραλάβουν αυτά τα παιδιά, συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν διευκρίνισε εξάλλου ούτε πόσοι ανήλικοι θα σταλούν σε πρώτη φάση στο Λουξεμβούργο. «Είμαστε πολύ, πολύ ευγνώμονες» που αυτές οι χώρες δέχτηκαν να αναλάβουν τους ανηλίκους, πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν να εκκενωθούν οι καταυλισμοί στα ελληνικά νησιά, καθώς φοβούνται ότι η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί σε αυτούς τους χώρους όπου δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν μέτρα όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Η ντερ Λάιεν έκρινε ότι «δεν είναι παρά ζήτημα χρόνου» να φτάσει η ασθένεια Covid-19 και στα κέντρα αυτά.

Στις αρχές Μαρτίου η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι μια ομάδα χωρών της ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχτεί μέχρι και 1.500 ασυνόδευτα παιδιά. Πρόκειται για ανηλίκους που είτε χρειάζονται επειγόντως νοσηλεία γιατί πάσχουν από κάποια ασθένεια ή για ασυνόδευτα παιδιά κάτω των 14 ετών, στην πλειονότητά τους κορίτσια.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play