Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: 708 θάνατοι σε 24 ώρες – 4.353 συνολικά

Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: 708 θάνατοι σε 24 ώρες – 4.353 συνολικά
Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: Συνεχίζει να πληγώνει την Μεγάλη Βρετανία ο κορωνοϊός εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους 708 πολίτες τις τελευταίες 24 ώρες.

Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νεκρών στην Μεγάλη Βρετανία από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε 4.312 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι από τον Covid-19 στη χώρα, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξεως του 20% συγκριτικά με χτες, Παρασκευή, όπου το σύνολο των θυμάτων ανέρχονταν σε 3.605.

Δηλαδή, μέσα σε ένα 24ωρο, 708 ασθενείς που μολύνθηκαν από τον ιό, έχασαν τις ζωές τους, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 41.903. Στο μεταξύ στη Σκωτία τουλάχιστον 46 άνθρωποι πέθαναν με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 218, στην Ουαλία πέθαναν 13 (συνολικά έχουν πεθάνει 154). Στη Βόρεια Ιρλανδία πέθαναν άλλοι 8 και 56 συνολικά. 

Κάλεσμα Τζόνσον στους ηγέτες της αντιπολίτευσης για κοινό μέτωπο κατά του ιού:

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, απηύθυνε κάλεσμα στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν μαζί του κατά τη διάρκεια αυτής της «περιόδου εθνικής έκτακτης ανάγκης». Όπως ανέφερε ο Τζόνσον, θα καλέσει όλους τους ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να παραστούν σε μια ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της χώρας και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο.

«Ως ηγέτες κομμάτων έχουμε καθήκον να συνεργαστούμε σε αυτήν την περίοδο εθνικής έκτακτης ανάγκης» σημείωσε. «Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και να σας ενημερώσω σχετικά με τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, όπως τη διαδιακασία διεξαγωγής των διαγνωστικών τεστ και την παροχή οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα».

Την πρόταση του πρωθυπουργού για συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, αποδέχτηκε ήδη ο νέος επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κέιρ Στάρμερ, σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με το νέο επικεφαλής των Εργατικών για να τον συγχαρεί για την εκλογή του, και κατά την επικοινωνία τους επιβεβαιώθηκε η σύμφωνη γνώμη τους στη σπουδαιότητα να συνεργαστούν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων μπροστά σε μία έκτακτη ανάγκη για τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments