Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 62 νέα κρούσματα σήμερα – 1.735 συνολικά – 73 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 62 νέα κρούσματα σήμερα – 1.735 συνολικά – 73 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη 73 άτομα θρηνεί η χώρα μας εξαιτίας του κορωνοϊού, με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι 62, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 1.735 πολίτες. Δέκα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα κρούσματα και νεκρούς από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τις αρχές. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 62 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.735. Την ίδια ώρα, 73 είναι οι νεκροί. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, 93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη ενώ 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Δέκα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.

Τα τελευταία δύο θύματα που έγιναν γνωστά κατέληξαν σήμερα το πρωί:

Πρόκειται για ένα 75χρονο και μια 89χρονη. Ο 75χρονος είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ η 89χρονη εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Ο άνδρας ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Το Σάββατο, η κατάστασή του είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ , έχει προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Την ίδια ώρα στη Καστοριά εξέπνευσε η 89χρονη ανεβάζοντας τον δείκτη των θανόντων στον νομό στους εννέα.

Μύκονος: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί των Κυκλάδων

Το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των καθοριζόμενων από τον ΕΟΔΥ διαδικασιών ανιχνεύσεων RNA για τον COVID-19, επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Μύκονο από το Ινστιτούτο Παστέρ. Και το δεύτερο κρούσμα είναι γυναίκα, η οποία βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας του νησιού, σε ειδικό θάλαμο, όπου διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις.

“Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19, ειδικότερα για το νησί μας, εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, να παραμείνουμε σπίτι «καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων». Δηλαδή, φορείς της ασθένειας ή όχι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αδιαπραγμάτευτα.

Πέρα όμως από την ασθένεια, απάνθρωπο και αποκαρδιωτικό είναι ότι πυροδοτήθηκε κοινωνική καχυποψία, στιγματισμός και παραβίαση όλων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης ενημέρωσης του κοινού, σε βάρος της «πρώτης» ασθενούς και της ευρύτερης οικογένειάς της.

Κάποιοι ξεχνούν μάλλον, ότι οποιαδήποτε αρρώστια ή ασθένεια είναι τρομακτική για αυτούς που έχουν προσβληθεί από αυτή, και οι οποίοι -όπως δυνητικά ο καθένας μας- είναι ακούσια θύματα που ποτέ δεν ήθελαν να αρρωστήσουν ή να θέσουν τη ζωή τους ή τις ζωές των άλλων σε κίνδυνο” αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό που εξέδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούντη.

Μαλακάσα: Σε καραντίνα η δομή για 14 ημέρες και σε περιορισμό η οικογένεια του θετικού Αφγανού

Το κρούσμα του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές οι οποίες έθεσαν σε καραντίνα 14 ημερών την δομή όπως έγινε και με το hot spot στη Ριτσώνα. Ο 53χρονος Αφγανός, μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από την ασθένεια του COVID-19. Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση. Ήδη η οικογένειά του βρίσκεται σε περιορισμό μέσα στην δομή, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του 53χρονου.

Βασίλης Κικίλιας: Πάει καλά η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας

Το «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας μέχρι στιγμής έχει πάει καλά και αυτό πιστώνεται στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά και στους πολίτες, τους οποίους θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνέπεια λόγων και έργων, καθώς και για τον θετικό τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε όλη αυτή την προσπάθεια» τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τρίπολη ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Έχουμε έναν μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος είναι πολύ κρίσιμος και νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θέλει να δει τις συγκλονιστικές και τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γύρω μας ευρωπαϊκές χώρες, διότι δεν παίζουμε με αυτό τον θανατηφόρο ιό. Θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά πως πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση, ώστε να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments