Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 77 νέα κρούσματα σήμερα – 1832 συνολικά – 81 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 77 νέα κρούσματα σήμερα – 1832 συνολικά – 81 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: H χώρα μας θρηνεί 81 άτομα λόγω του κορωνοϊού - Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα είναι 77 - 1832 πολίτες έχουν προσβληθεί συνολικά από τον ιό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Tα νέα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανακοίνωσαν για ακόμη μια μέρα οι αρμόδιες αρχές. Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 77, και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1832, σύμφωνα με το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Συνολικά, πλέον, η χώρα μας θρηνεί 81 νεκρούς. Δείτε τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο παρακάτω infographic.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1832. Από αυτά, 501 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 679 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλων δύο συμπολιτών μας

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Άλλοι δυο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα. Πρόκειται για έναν 42χρονο από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και για μια 84χρονη που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό».

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έχει φτάσει τους 81.Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δυο πρόσφατα θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς με ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ευχήθηκε καλό κουράγιο στην οικογένειά του 42χρονου. «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του».

Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό το μέτρο έφερε αποτελέσματα καθώς η κίνηση των πολιτών έχει μειωθεί και οι παραβάτες αποτελούν μια μικρή μειοψηφία. Ωστόσο το Πάσχα πλησιάζει και οι υπεύθυνοι πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Αρκετός κόσμος περιμένει να μάθει αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι υπάρχει ικανοποίηση, αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας ότι αν χαλαρώσουμε τώρα θα το πληρώσουμε στο μέλλον. Παράλληλα έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αυστηροποίηση όχι νέα μέτρα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της κυβέρνησης δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν νέα μέτρα. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία της καμπής του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν αποδώσει αρκετά καλά.

Μέσα στις διαφοροποιήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα υπάρχει χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων, απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, καθώς και των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

Κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία το Πάσχα

Στις 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Πάσχα όμως δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις άλλες χρονιές λόγω της πανδημίας του νέου κορονοιού Covid -19. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς ειδικά ο Απρίλιος κρίνεται ως ο πλέον κρίσιμος μήνας για τα κρούσματα και τους νεκρούς. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, φέτος ο εορτασμός του Πάσχα θα είναι διαφορετικός και πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των ειδικών.

Τα μέτρα για το Πάσχα

Μάλιστα, φέτος με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προβλέπονται νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12 έως και 20 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα). Πρόκειται για μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν και πάρθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού.ekklisia

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:

  • Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.
  • Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτήρια κλπ.
  • Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.
  • Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Αυτή τη μέρα η Κυβέρνηση θα εξετάσει μερική άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις 27 Απριλίου και εφόσον έχει κερδηθεί το στοίχημα του Πάσχα, θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους για την σταδιακή άρση τω μέτρων για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άρση των μέτρων εκείνη την ημέρα αλλά υπάρχει περίπτωση να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων έπειτα από 2 εβδομάδες.

Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα καθώς στις 27 Απριλίου θα έχει συμπληρωθεί πάνω από ένας μήνας μέτρων περιορισμού και οι πολίτες θα πρέπει να νιώσουν με κάποιον τρόπο ότι έχουν πιάσει τόπο οι θυσίες τους και πως από τον Μάιο θα υπάρξει η πρώτη μερική επιστροφή στην κανονικότητα.2882869

Όπως τονίζεται επίσης από την Καθημερινή, στο Μαξίμου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πως θα αρχίσει η μερική άρση των μέτρων. Με ποια σειρά όμως θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων; Θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία; Ή θα ξεκινήσουν κάποιες εμπορικές δραστηριότητες; Αυτό θα αποφασισθεί πολύ σύντομα από τους αρμόδιους.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Γιατροί και νοσηλευτές διαδήλωσαν έξω από τα νοσοκομεία

Στον προαύλιο χώρο αρκετών νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν το πρωί κινητοποιήσεις από γιατρούς και νοσηλευτές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών ήταν να υπάρξουν προσλήψεις προσωπικού ενώ καταγγέλθηκαν και οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα νοσοκομεία.

Στον Ευαγγελισμό παρατηρήθηκε μια μικρή ένταση, όταν αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο και ζήτησαν να σταματήσει η συγκέντρωση λόγω παραβίασης του μέτρου της απαγόρευσης συνάθροισης άνω των 10 ατόμων. Τελικα οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το νοσοκομείο. Το περιστατικό κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι «χθες οι γιατροί και οι νοσηλευτές ήταν οι ήρωες, σήμερα τους στέλνουν την αστυνομία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments