Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE σήμερα ανακοίνωση για νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE σήμερα ανακοίνωση για νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Τσιόδρας LIVE σήμερα ανακοίνωση για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία αναμένεται σε λίγα λεπτά στην καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα.

Τσιόδρας LIVE σήμερα ανακοίνωση για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Όπως κάθε ημέρα έτσι και σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσουν τα νεότερα σε ότι αφορά τις εξελίξεις και την επέλαση του φονικού ιού στην χώρα.

Χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 77, και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1832, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας από την πανδημία φθάνουν τα 81.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1832. Από αυτά, 501 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 679 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μέχρι αυτή την ώρα και πριν την ανακοίνωση δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι νεότερο, έτσι αναμένουμε από τη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τυχόν εξελίξεις της πανδημίας.

Θριάσιο: Γιατρός ΜΕΘ βρέθηκε θετικός στον ιό

Συναγερμός έχει σημάνει στο Θριάσιο Νοσοκομείο καθώς γιατρός της γενικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ελέγχονται άλλοι 40 εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς.

Γιατρός ΜΕΘ στο Θριάσιο που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό βρέθηκε σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θετικός στον ιό. Ο γιατρός εργαζόταν στην γενική ΜΕΘ και αυτή την ώρα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε άλλους 40 εργαζόμενους γιατρούς και νοσοκόμους.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπουν σε καραντίνα. Αργά το βράδυ αναμένονται και οι εργαστηριακοί έλεγχοι. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους 40 υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή και τους ασθενείς. Επιπλέον, σημειώνεται πως 136 υγειονομικοί νοσούν και οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχει γίνει αναφορά και για έναν νεκρό ο οποίος όμως δεν νόσησε στην εργασία του. Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να κάνει εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή ή έχουν ήπια συμπτώματα. Τέλος, αναφέρουν ότι το ευχάριστο είναι ότι οι 29 συνάδελφοί τους από το Νοσοκομείο Παπανικολάου, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τους τέσσερις νοσούντες συναδέλφους είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

1.839 παραβάσεις των μέτρων χθες σε όλη τη χώρα

Σε 1.839 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι βεβαιώσεις παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, χθες (Τρίτη 7 Απριλίου), σε όλη την Ελλάδα.Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 24.757 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

  • 673 παραβάσεις στην Αττική,
  • 220 στη Θεσσαλονίκη,
  • 157 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 127 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 146 στα Ιόνια Νησιά,
  • 98 στην Πελοπόννησο,
  • 97 στη Θεσσαλία,
  • 67 στην Κρήτη,
  • 56 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 55 στο Νότιο Αιγαίο,
  • 53 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 49 στην Ήπειρο,
  • 26 στο Βόρειο Αιγαίο
  • και 15 στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, την Τρίτη 7 Απριλίου, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 13 περιπτώσεις και συνελήφθησαν 11 άτομα.Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα, 383 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 369 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Νότης Μηταράκης: Υπάρχουν 28 συνολικά κρούσματα σε δομές φιλοξενίας

Στα 28 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας των μεταναστών, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη.  Απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστόπουλου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως συνολικά στις δομές φιλοξενούνται 70.000 άτομα και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα.

Συγχρόνως τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα άμεσα μέτρα όπως διαχωρισμό των νέων αφίξεων και φιλοξενία τους σε νέες κλειστές δομές (Σέρρες και Μαλακάσα), αυστηρότερα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και εγκατάσταση ΑΤΜ εντός των δομών. Ο υπουργός πάντως εάν και εξήρε το έργο και τις θέσεις των περισσοτέρων αυτοδιοικητικών παραγόντων, δεν άφησε ωστόσο εκτός κριτικής δημάρχους οι οποίοι ζητούν φιλοξενία σε κρουαζιερόπλοια χαρακτηρίζοντας τους ως θλιβερές εξαιρέσεις. ​

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments