Οικονομία

Άνγκελα Μέρκελ Eurogroup κορωνοϊός: Νέο «όχι» στα κορωνο-ομόλογα πριν την τηλεδιάσκεψη

Άνγκελα Μέρκελ Eurogroup κορωνοϊός: Νέο «όχι» στα κορωνο-ομόλογα πριν την τηλεδιάσκεψη
Άνγκελα Μέρκελ Eurogroup κορωνοϊός: Αρνητική είναι και πάλι η στάση της Γερμανίας στα κορωνο-ομόλογα με την καγκελάριο να επισημαίνει σε δηλώσεις της πως πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για τη στήριξη των χωρών που πλήττονται από την πανδημία.

Άνγκελα Μέρκελ Eurogroup κορωνοϊός: Η καγκελάριος Μέρκελ (CDU) απέρριψε και πάλι με σαφήνεια τα κορονοομόλογα με αμοιβαιοποίηση του χρέους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της τρέχουσας κρίσης.

 Σύμφωνα με συμμετέχοντες σε σημερινή ειδική τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU), η Μέρκελ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη στις δοκιμαζόμενες από τον κορωνοϊό χώρες. Άλλοι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ο καγκελάριος εμφανίστηκε μεν πολύ ανοικτή σε οικονομική αλληλεγγύη της Γερμανίας, αλλά για κοινό δανεισμό μέσω των λεγομένων κορονοομολόγων απουσιάζει η “πολιτική ένωση”, είπε σύμφωνα με τους ίδιους.

Αισιοδοξή για θετική έκβαση του Eurogroup η Ελλάδα

Την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της Πέμπτης θα υιοθετηθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Βουλή. Την ίδια ώρα, αυξάνεται η πίεση στην Ολλανδία να ξεμπλοκάρει τη συμφωνία για την αντίδραση στην πανδημία.

«Θέση της χώρας είναι να υπάρξει ευελιξία και προϋποθέσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας, σχετιζόμενες αποκλειστικά με το εξωγενές και συμμετρικό σοκ στην οικονομία», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «ακόμη όμως και με αυτές τις πανευρωπαϊκές παρεμβάσεις, ύψους άνω των 500 δισ. ευρώ, η θέση μου είναι ότι οι ανάγκες στην αδρανοποιημένη και χειμαζόμενη από την υγειονομική κρίση πραγματική οικονομία και στον παραγωγικό ιστό της, είναι πολύ μεγαλύτερες. Συνεπώς το συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο πρέπει να είναι πιο φιλόδοξο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments