Οικονομία

Άσχημα τα νέα για την easyJet

Άσχημα τα νέα για την easyJet
Ο ιδρυτής της βρετανικής εταιρείας προτείνει να ακυρωθεί η παραγγελία 100 αεροσκαφών από την Airbus, ως συνέπεια του κορωνοϊού.

Η πανδημία του κορωνοιού φαίνεται να “χτυπά” και την γνωστή αεροπορική εταιρεία easyJet. Ειδικότερα σύμφωνα με το insanews.gr o ιδρυτής της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, Στέλιος Χατζηιωάννου, προτείνει να ακυρωθεί άμεσα η παραγγελία περισσότερων από 100 αεροσκαφών από την Airbus, ως οικονομική “ανάσα” για την easyJet.

Όπως ανέφερε στην επιστολή του, στόχος παραμένει η ματαίωση του συμβολαίου μεταξύ της easyJet και της Airbus για 107 «επιπλέον αχρείαστα», όπως τα χαρακτήρισε, αεροσκάφη, μια συμφωνία αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

Αλλιώς «η εταιρεία θα μείνει χωρίς ρευστότητα ως τον Αύγουστο» τόνισε. επιχειρηματίας.  Εξάλλου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τη συντριπτική μείωση της ζήτησης για ταξίδια, η easyJet βλέπει να έχει καθηλωθεί στο έδαφος το σύνολο του στόλου της. Και ζητά έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την έξωση του CFO, καθώς και του μη εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας. Η καθαρή αξία του συνόλου του ενεργητικού της Easyjet ανερχόταν σε 3 δισεκατομμύρια λίρες στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments