Πολιτική

Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ: «Η χώρα μετά από 10 χρόνια δεν αντέχει άλλα μνημόνια»

Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ: «Η χώρα μετά από 10 χρόνια δεν αντέχει άλλα μνημόνια»
Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ: Στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα από την πανδημία και στις στερήσεις που έχει βιώσει τα τελευταία δέκα χρόνια από τα μνημόνια αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή της.

Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ: Για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, την κατάσταση στην οικονομία αλλά και την στάση της ΕΕ απέναντι στην υγειονομική κρίση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας δεν αντέχει μετά από δεκαετή κρίση άλλα μνημόνια».

«Δυστυχώς έχουμε πάλι έναν συμβιβασμό στην Ευρώπη. Μία απόφαση κατώτερη των περιστάσεων. Περιορίστηκαν σε διευκολύνσεις δανεισμού, από τον οποίο προκύπτουν όροι. Επικράτησαν οι συντηρητικές αντιλήψεις και δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για νέο χρήμα. Απουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επανεκκίνηση των οικονομιών, την αντιμετώπιση της έξαρσης της ανεργίας. Είναι άλλος ένα ευρωπαϊκό συμβιβασμός που δίνει πρόσκαιρη ανάσα» σημείωσε η κ. Γεννηματά αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup.

«Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε αρχικά στην επιστολή που είχαν συνυπογράψει και με την Ισπανία και με την Πορτογαλία για την απαίτηση του σχεδίου Μάρσαλ και του κορωνο-ομολόγου. Νομίζω δεν θα μπορούσε να χειριστεί και διαφορετικά τις εξελίξεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν τελειώνει εδώ ο αγώνας για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης. Αντίθετα μπαίνει σε μια κρίσιμη περίοδο και οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι ιστορικές» τόνισε η ίδια.

«Ο πόλεμος είναι μπροστά, πρέπει να διεκδικηθούν περισσότερα. Παραμονεύει ο κίνδυνος για διόγκωση του δημόσιου χρέους των χωρών και αυτό θα σημαίνει νέα επώδυνα μνημόνια. Δεν αντέχει η χώρα μας μετά τη δεκαετή κρίση να μπει σε μια νέα τέτοια περιπέτεια» επεσήμανε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments