Ελλάδα

Κέρκυρα κορωνοϊός: Παρούσα και η δήμαρχος στην λειτουργία – Η ίδια συμμετείχε στη καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

Κέρκυρα κορωνοϊός: Παρούσα και η δήμαρχος στην λειτουργία – Η ίδια συμμετείχε στη καμπάνια «Μένουμε σπίτι»
Κέρκυρα κορωνοϊός: Σάλο προκάλεσε στο νησί των Φαιάκων η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής στη Θεία Λειτουργία, παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού.

Κέρκυρα κορωνοϊός: Σάλο προκάλεσε στο νησί των Φαιάκων η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής στη Θεία Λειτουργία, παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού. Λίγες μέρες πριν, η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.

H δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, αναφέρεται στη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες διότι » απειλείται η ευημερία τους, ακόμη και οι ζωές τους».

Το μήνυμα της δημάρχου για να «Μείνουμε Σπίτι»

Την ίδια ώρα, κοινή δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων καθώς κατά της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού, σχημάτισε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Κυριακής θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για κάθε πολίτη τόσο για τον Μητροπολίτη, όσο και για τους αιρετούς που ήταν παρόντες κατά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Το αυτόφωρο λήγει απόψε (Μ.Δευτέρα).

Η δήλωση Χαρδαλιά

Μόλις έμαθε ο Υφ. Νικος Χαρδαλιάς τα όσα συνέβησαν σε Κέρκυρα και Κουκάκι δήλωσε: «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπογραμμίζει δε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments