Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 25 νέα κρούσματα σήμερα – 2.170 συνολικά – 101 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 25 νέα κρούσματα σήμερα – 2.170 συνολικά – 101 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι 25, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 101. Συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 2.170 πολίτες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα κρούσματα του φονικού ιού πληθαίνουν στη χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 25 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.170. Στο infographic που ακολουθεί απεικονίζονται τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δηλαδή οι  επιβεβαιωμένοι θάνατοι έφτασαν τους 101, τα νέα κρούσματα της ημέρας τα 25, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.170.

Παράλληλα, 76 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Από τους ασθενείς οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ακόμη, 27 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

Μειώθηκαν τα κρούσματα

«Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται αλλά και όσων καταλήγουν από επιπλοκές», είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας, δίνοντας νότα αισιοδοξίας στις ανακοινώσεις του, λέγοντας πως ο «αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από ένα, χάρη στα μέτρα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας ο κορωνοϊός περιορίζεται».

Ο δείκτης R0 δείχνει πόσοι μπορεί να κολλήσουν από έναν φορέα του ιού. Δείκτης R2 σημαίνει ότι κάθε φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλα 2 άτομα.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη φάση. «Σε τυχόν συναθροίσεις οικογενειακά τραπέζια, με παρέες, με πολύ κόσμο είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί ο ιός. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα για να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα», συνέχισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας αναφερόμενος στα μέτρα για το Πάσχα.

«Παρά το γεγονός ότι ακούμε καλά νούμερα, δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα. Θέλει προσοχή» τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Στην συνέχεια, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε όσους έφυγαν με προορισμό την επαρχία, λέγοντας πως είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. «Ακόμα και με πονόλαιμο, πρέπει να γίνει αυτοαπομόνωση, για την προστασία των μονίμων κατοίκων της επαρχίας και ειδικά όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», είπε. «Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουμε ό,τι χτίσαμε. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, ότι μετέφερα τον ιό», τόνισε.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή η χώρα 101 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε γυναίκα 96 ετών που νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Χθες, Μεγάλη Δευτέρα έχασε τη ζωή του ένας 84χρονος στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Αυστηρό μήνυμα για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε πως απαγορεύεται η μετακίνηση σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα, ενώ ανακοίνωσε πως τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 13:00 έως 19:00.

“Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα τις επόμενες ημέρες”

“Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι με την οικογένεια μας. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις τόσες εβδομάδες», τόνισε ο κ. Χαραδαλιάς

Παράλληλα, είπε πως τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά, ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή. Σημείωσε πως αυτό το Πάσχα «προσευχόμαστε από το σπίτι». Ακόμη ανακοίνωσε πως υπάρχει αναστολή, λόγω της μη τήρησης των μέτρων πρόληψης, τριών λαϊκών αγορών: στην οδό Γεωργίου Θεοτόκου στον Πειραιά, του Ορχομενού και των Θεσπιών Αλιάρτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments