Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός νεκροί: 762 θύματα σε 24 ώρες – 15.729 συνολικά

Γαλλία κορωνοϊός νεκροί: 762 θύματα σε 24 ώρες – 15.729 συνολικά
Γαλλία κορωνοϊός νεκροί: Πένθος στη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε 762 νεκρούς σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον σε 15.729.

Γαλλία κορωνοϊός νεκροί: Ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 15.000 ανθρώπους στη Γαλλία, καθώς 762 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα, με το Γαλλικό Πρακτορείο να κάνει λόγο για τον βαρύτερο απολογισμό σε μία μόνο ημέρα. Πλέον οι νεκροί από τον ιό στη χώρα ανέρχονται σε 15.729.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100.000, καθώς συνολικά 103.573 άνθρωποι έχουν νοσήσει. Με τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων του κορωνοϊού, η Γαλλία έγινε και επίσημα η τέταρτη χώρα που ξεπερνά το όριο των 15.000 νεκρών, μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευχάριστη είδηση ήταν ωστόσο ότι οι άνθρωποι που νοσηλεύονται σε εντατικές μειώθηκαν σε 6.730 από 6.821 σε διάστημα 24 ωρών, με τη μειούμενη τάση να διατηρείται για έκτη συνεχή ημέρα.

Εμανουέλ Μακρόν: “Δεν ήμασταν έτοιμοι για τον κορωνοϊό”

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Γαλλία θα παραταθεί τουλάχιστον ως τις 11 Μαΐου, ανακοίνωσε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να συνεχίσουν να συμμορφώνονται τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. «Δεν ήμασταν έτοιμοι για μια τέτοια πανδημία», ομολόγησε ο Γάλλος πρόεδρος, όμως εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και ευχαρίστησε όλους όσους εργάζονται υπερωρίες για να σώσουν ζωές.

Ακόμη, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να παραμένουν στο σπίτι και να διατηρούν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Η Γαλλία περνάει δύσκολες στιγμές και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για αρκετούς μήνες ακόμη» υποστήριξε ο Μακρόν, όμως ανέφερε πως έχει προκύψει μια σχετική πρόοδος. Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και τα μέτρα θα πρέπει να διατηρηθούν, χωρίς να υπάρξει χαλάρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments