Ελλάδα

Τσιόδρας κορωνοϊός: «Πρόωρο να μιλάμε για την επόμενη ημέρα»

Τσιόδρας κορωνοϊός: «Πρόωρο να μιλάμε για την επόμενη ημέρα»
Τσιόδρας κορωνοϊός: Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να μιλάμε για άρση των μέτρων, τόνισε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Τσιόδρας κορωνοϊός: Στη δημόσια συζήτηση περί άρσης των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε ότι είναι «πρόωρο» να μιλάμε για την επόμενη ημέρα, διαμηνύοντας ότι «ακόμη δεν είναι ο καιρός» για την άρση των μέτρων.

Ξεκαθάρισε δε, ότι το όλον θέμα θα συζητηθεί με την πολιτική ηγεσία, καθώς και με την Επιτροπή Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας. «Το ζητούμενο είναι η κατάλληλη στιγμή. Και θα πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι η μετάβαση στην επόμενη ημέρα θα είναι ελεγχόμενη και σταδιακή.

«Τα μέτρα θα αξιολογούνται για ένα διάστημα, προτού ληφθούν νέα». Διαμήνυσε, επιπλέον, ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, ενώ απαρίθμησε τις βασικές παραμέτρους της άμβλυνσης των μέτρων:

  • τη διαγνωστική επάρκεια,
  • την αντοχή του συστήματος υγείας και
  • την προστασία των ευάλωτων ομάδων

«Υπάρχει αισιοδοξία από τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα, αλλά ακόμη δεν είναι ο καιρός. Δεν υπάρχει μαγική τομή» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, επαναλαμβάνοντας ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων». Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.192 και των θανάτων σε 102.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments