Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός περιοριστικά μέτρα: Παράταση για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες

Βρετανία κορωνοϊός περιοριστικά μέτρα: Παράταση για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες
Βρετανία κορωνοϊός περιοριστικά μέτρα: Για τουλάχιστον ακόμη τρεις εβδομάδες θα παραμείνουν στο σπίτι οι Βρετανοί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Βρετανία κορωνοϊός περιοριστικά μέτρα: Η Βρετανία επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει σε εθνικό επίπεδο για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες, προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η χαλάρωση οποιουδήποτε από τα μέτρα που ισχύουν επί του παρόντος θα διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία και την οικονομία», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον Μπόρις Τζόνσον, όσο αυτός αναρρώνει από τη νόσο Covid-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον ιό στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Εντούτοις, οι βρετανικοί αριθμοί καλύπτουν μόνο θανάτους στα νοσοκομεία και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος. Τα περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία ανακοινώθηκαν στις 23 Μαρτίου για μια αρχική περίοδο τριών εβδομάδων. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, προειδοποίησε ότι ο ιός θα «τρέξει ανεξέλεγκτα» εάν αρθούν οι περιορισμοί σύντομα. Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που πραγματοποιήθηκε πριν από την ανακοίνωση της Πέμπτης έδειξε ότι το 91% των Βρετανών υποστήριξαν επέκταση του lockdown κατά τρεις εβδομάδες.

Η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει πως η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα σε διάστημα από τέσσερις έως έξι μήνες:

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας για την ποιότητα ζωής του πληθυσμού που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τέσσερις στους πέντε ενήλικες στη Βρετανία (84,2%) δήλωσαν ότι ανησυχούν πολύ ή σχετικά για τις συνέπειες που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στη ζωή τους αυτή τη στιγμή και σχεδόν το 47% ανέφερε ότι βιώνει υψηλά επίπεδα άγχους.

Περισσότεροι από τους μισούς (53,1%) δήλωσαν ότι η  πανδημία επηρεάζει την ευημερία τους και περίπου το 23% ότι επηρεάζει τα οικονομικά του νοικοκυριού τους. Σχεδόν το 77% δήλωσε ότι η διατήρηση της επαφής με φίλους και οικογένεια, που βρίσκονται μακριά, είναι αυτό που τους βοηθά να αντιμετωπίζουν την απομόνωσή τους στο σπίτι. Μία ακόμη παράμετρος της έρευνας διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία πιστεύει πως η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα σε διάστημα από τέσσερις έως έξι μήνες (λίγο λιγότερο από το 40%) και περίπου το 10% ότι για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος.

Όλα αυτά ενώ ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 861 σε 13.729 σε 24 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments