Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 740 θύματα σε 24 ώρες – 12.396 συνολικά

Βρετανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 740 θύματα σε 24 ώρες – 12.396 συνολικά
Βρετανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Κατά 740 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 12.396.

Βρετανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Τραγικός είναι για ακόμη μια ημέρα τα νούμερα των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Βρετανία. Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση, 740 ασθενείς πέθαναν σε ένα 24ωρο στα νοσοκομεία της Αγγλίας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 12.396 νεκρούς. Ο αριθμός των θυμάτων παρουσιάζει ελάχιστη αύξηση σε σχέση με χθες που κατέληξαν 761 άνθρωποι.

Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 870 με τους νεκρούς των τεσσάρων χωρών να ανέρχεται σε 13.738.

Συγκεκριμένα, η Σκωτία μετρά 779 νεκρούς, η Ουαλία 495 και η Βόρεια Ιρλανδία 158. Η επιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να φτάνει στο αποκορύφωμά της, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αρθεί το lockdown, διότι ο ιός θα «κινηθεί ανεξέλεγκτα» εάν η κυβέρνηση χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

«Νομίζουμε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε μια αλλαγή», δήλωσε ο Χάνκοκ. «Ενώ έχουμε δει να σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων, και ευτυχώς να σταθεροποιείται ο αριθμός των θανάτων, αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμα να υποχωρεί». «Εάν απλά προχωρούσαμε σε άρση όλων των μέτρων τώρα, ο ιός θα ήταν ανεξέλεγκτος και πάλι και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», τόνισε ο Χάνκοκ.

Η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει πως η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα σε διάστημα από τέσσερις έως έξι μήνες:

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας για την ποιότητα ζωής του πληθυσμού που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τέσσερις στους πέντε ενήλικες στη Βρετανία (84,2%) δήλωσαν ότι ανησυχούν πολύ ή σχετικά για τις συνέπειες που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στη ζωή τους αυτή τη στιγμή και σχεδόν το 47% ανέφερε ότι βιώνει υψηλά επίπεδα άγχους.

Περισσότεροι από τους μισούς (53,1%) δήλωσαν ότι η  πανδημία επηρεάζει την ευημερία τους και περίπου το 23% ότι επηρεάζει τα οικονομικά του νοικοκυριού τους. Σχεδόν το 77% δήλωσε ότι η διατήρηση της επαφής με φίλους και οικογένεια, που βρίσκονται μακριά, είναι αυτό που τους βοηθά να αντιμετωπίζουν την απομόνωσή τους στο σπίτι. Μία ακόμη παράμετρος της έρευνας διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία πιστεύει πως η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα σε διάστημα από τέσσερις έως έξι μήνες (λίγο λιγότερο από το 40%) και περίπου το 10% ότι για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments