Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 19.000 τα θύματα – 551 νεκροί μέσα σε μία ημέρα

Ισπανία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 19.000 τα θύματα – 551 νεκροί μέσα σε μία ημέρα
Ισπανία κορωνοϊός: Οι αριθμοί μπορεί να μεγαλώνουν, ωστόσο στην Ισπανία έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι καθώς βλέπουν την καμπύλη να χαμηλώνει μέρα με την ημέρα.

Ισπανία κορωνοϊός: Η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει την Ιβηρική. Άλλοι 551 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία κατά το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 19.130, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο, τα κρούσματα ανέρχονται σε 182.816 από 177.633 στον χθεσινό απολογισμό, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 5.183. Ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος που καταγράφεται από τις 9 Απριλίου και σύμφωνα με το υπουργείο της χώρας ο ρυθμός αύξησής τους παραμένει στο 3%.

Ο Υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Σαλβαδόρ Ίγια, δήλωσε ότι παραμένει πρώτος στόχος η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων όσο το δυνατόν περισσότερο και πως δεν είναι ακόμη η ώρα να ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή τους. Απηύθυνε εκ νέου συστάσεις στους πολίτες να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί στην προσωπική τους υγεινή. Υπενθυμίζεται ότι, οι επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης άνοιξαν προσωρινά τη Δευτέρα αφότου η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξαν αναφορές για υπερβολική κίνηση σε λεωφορεία και τρένα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές της Βαρκελώνης, η κυκλοφορία ήταν μεν αυξημένη, αλλά σαφώς μειωμένη σχετικά με τις 24 Μαρτίου, την τελευταία κανονική Τρίτη πριν από την επιβολή του lockdown.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments