Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Eίναι καιρός «να ξαναβάλει μπρος η Αμερική»

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Eίναι καιρός «να ξαναβάλει μπρος η Αμερική»
Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Στην επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας στοχεύει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ παραβλέποντας τους χιλιάδες νεκρούς που καθημερινά καταγράφονται από το πέρασμα της φονικής πανδημίας.

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πως είναι καιρός να «ξαναπάρει μπρος η Αμερική», όπου η οικονομία έχει παραλύσει, παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησή του για τη σταδιακή επανεκκίνηση. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ ανά ώρα ο αριθμός των θυμάτων από το πέρασμα της πανδημίας ανεβαίνει δραματικά, με τους Αμερικανούς να χάνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι πολιτείες καλούνται να υιοθετήσουν την άρση των μέτρων περιορισμού κατά φάσεις, αφήνοντας τους Αμερικανούς να γυρίσουν στις δουλειές τους όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η επανεκκίνηση θα γίνει «πολιτεία προς πολιτεία» με βάση «επαληθεύσιμα» δεδομένα, επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος. Θα επαφίεται στους κυβερνήτες των πολιτειών να προσαρμόσουν τα μέτρα και εάν θεωρούν ότι οι περιορισμοί πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, θα έχουν τη δυνατότητα να το αποφασίσουν.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, 29 πολιτείες αναμένεται να είναι σε θέση να άρουν τα μέτρα περιορισμού σχετικά σύντομα. «Αν κοιτάξετε τη Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ, τη Βόρεια Ντακότα», πολιτείες που έχουν μείνει συγκριτικά αλώβητες από την πανδημία, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από αυτή στη Νέα Υόρκη, πολύ διαφορετική από αυτή στο Νιού Τζέρσι», είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ωστόσο η απόφαση αυτή «θα εξαρτηθεί από τους κυβερνήτες», πρόσθεσε παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει τεθεί σε καταστολή για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Δεν θα ανοίξουμε τα πάντα μονομιάς, αλλά κάνοντας ένα προσεκτικό βήμα κάθε φορά», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, εξηγώντας πως σκοπός αυτής της προσέγγισης είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος του νέου κύματος μολύνσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments