Ελλάδα

Άγιος Φως Ιεροσόλυμα Αθήνα: Έφτασε στην Ελλάδα – Φυλάσσεται στο Μετόχι στην Πλάκα

Άγιος Φως Ιεροσόλυμα Αθήνα: Έφτασε στην Ελλάδα – Φυλάσσεται στο Μετόχι στην Πλάκα
Άγιος Φως Ιεροσόλυμα Αθήνα: Κάτω από αυστηρά μέτρα λόγω κορωνοϊού, το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου και θα φυλαχθεί.

Άγιος Φως Ιεροσόλυμα Αθήνα: Στη χώρα μας έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα μέσω ειδικής πτήσης της Aegean. Λόγω κορωνοϊού δεν θα διανεμηθεί φέτος στις ενορίες της χώρας. Λιτή ήταν η τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος“.

Μετά το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου και θα φυλαχθεί.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή και μάλιστα -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- απομάκρυνε πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί και προσπάθησαν να προσεγγίσουν, όταν έφτασε το Άγιο Φως. Το Άγιο Φως υποδέχτηκαν σε μία λιτή τελετή στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” περίπου στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

“Η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με την μεγαλοπρέπεια των τελευταίων ετών καθώς όλος ο πλανήτης απειλείται από μια πανδημία που απειλεί τη ανθρώπινη ζωή. Όλοι μας οφείλουμε να ακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες των επιστημόνων. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως πολιτεία ήταν να φέρουμε το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν θα πάρουμε το Άγιο Φως αλλά θα μεταγγιστεί στις καρδιές. Εύχομαι το Άγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να φτάσει στην Ελλάδα:

  • Αεροσκάφος της Aegean αναχώρησε για το Ισραήλ. Σε αυτό επέβαινε μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.
  • Δεν κατέβηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλαβαν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που το έφερε απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.
  • Το αεροσκάφος επέστρεψε από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
  • Έγινε μία λιτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.
  • Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments