Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Άνοιγμα με προϋποθέσεις – Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Άνοιγμα με προϋποθέσεις – Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για άνοιγμα σχολείων με προϋποθέσεις, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται για μετά τις 27 Απριλίου.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις, επισημαίνοντας πως «κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους».

Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου‬ αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας προβλέπει ότι η έως τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ είπε πως στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

Οι εκτιμήσεις της υπουργού Παιδείας:

Υπενθυμίζεται, πως χτες μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία. Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «δεν έχω καμία τέτοια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο». Παράλληλα, έσπευσε να προσθέσει ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως πορεύεται με πρώτο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θα περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών» είπε και τόνισε: «Ο στόχος μετά το Πάσχα είναι να επανέλθουμε σε μία σταδιακή κανονικότητα».

«Ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους που είναι αισιόδοξοι αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι ημέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν καρπούς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας. Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στα ΑΕΙ το 96% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments