Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Επιβραδύνεται ο απολογισμός των θανάτων – 410 θύματα σε ένα 24ωρο

Ισπανία κορωνοϊός: Επιβραδύνεται ο απολογισμός των θανάτων – 410 θύματα σε ένα 24ωρο
Ισπανία κορωνοϊός: Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση το τελευταίο 24.

Ισπανία κορωνοϊός: Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε σήμερα κατά 410 έναντι 565 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε μία από τις πλέον πληγείσες χώρα στο κόσμο ανεβαίνει στους 20.453. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έφθασε τα 195.944 σήμερα από 191.726 χθες.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Απριλίου, οι αρχές δεν έδωσαν στην δημοσιότητα τον αριθμό των νεκρών, αλλά αρκέστηκαν να αναφέρουν πως το ποσοστό θνητότητας παραμένει στο 10,5%. Όπως ανέφεραν, ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα διαδικασία ενοποίησης των κριτηρίων για τον ορισμό των θανάτων από COVID-19 μεταξύ των ισπανικών αυτονομιών, καθώς δεν λάμβαναν υπ’ όψιν τις ίδιες παραμέτρους. ispania-1200x800

Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων το τελευταίο 24ωρο ανήλθε σε 585 και ο συνολικός σε 19.478. Χθες είχαν ανακοινωθεί 19,130 συνολικά θάνατοι. Όπως ανέφερε ο Σιμόν, η αναντιστοιχία αυτή οφείλεται σε ασυμφωνία των αριθμών που παρείχε μία αυτόνομη κοινότητα, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση το τελευταίο 24ωρο, καθώς χθες είχαν σημειωθεί 551. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το σχέδιο για την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της επιστροφής στην κανονικότητα. Αυτό είναι βέβαιο πως θα γίνει κλιμακωτά όπως και στις υπόλοιπες χώρες, ωστόσο οι Ισπανοί δείχνουν να βιάζονται να προλάβουν το τρένο της οικονομίας την ίδια ώρα που ακόμη μετρούν καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments