Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: Επέστρεψαν οι 160 επιβάτες του “Ελευθέριος Βενιζέλος” που ήταν σε καραντίνα

Τουρκία κορωνοϊός: Επέστρεψαν οι 160 επιβάτες του “Ελευθέριος Βενιζέλος” που ήταν σε καραντίνα
Τουρκία κορωνοϊός: Επέστρεψαν στη γειτονική χώρα οι 160 επιβάτες του "Ελευθέριος Βενιζέλος" που ήταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Τουρκία κορωνοϊός: Στην Τουρκία βρίσκονται οι 160 επιβάτες του πλοίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, που βρίσκονταν σε καραντίνα 14 ημερών, σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Πρόκειται για 152 Τούρκους και 8 αλλοδαπούς με άδειες παραμονής, οι οποίοι επέστρεψαν στην Τουρκία με έξι πούλμαν.

Το χρονικό του ταξιδιού του πλοίου:

Το πλοίο, ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ, στις 29 Φεβρουαρίου ναυλώθηκε από Ισπανική εταιρία για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο. Πρώτος σταθμός του το λιμάνι του Τσεσμέ από όπου παράλαβε 300 άτομα – τα οποία στη συνέχεια θα απασχολούνταν ως εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο. Ο προορισμός του πλοίου θα ήταν το λιμάνι Καντίθ στην Ισπανία. Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα μέτρα περιορισμού. Κάποιο εκ των επιβαινόντων, Τουρκικής υπηκοότητας, επέλεξαν να αποβιβαστούν. Οι μη έχοντες την τουρκική υπηκοότητα έμειναν αναγκαστικά στο πλοίο.

Σημειώνεται, πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία αυξήθηκαν σε 82.329, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, με τη χώρα να ξεπερνά το γειτονικό Ιράν. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 3.783 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο απολογισμός της Τουρκίας να απέχει λίγες εκατοντάδες από εκείνον της Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός.

Ο Κότζα έκανε γνωστό ότι 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 1.890. Συνολικά, 10.453 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19, ενώ ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διεξαχθεί τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχεται σε 40.520. Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι παρατείνει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ 31 πόλεων για άλλες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η εντολή «μένουμε στο σπίτι» ισχύει μόνο για τους κάτω των 20 και άνω των 65 ετών. Όλοι οι άλλοι πολίτες θεωρητικά μπορούν να βγουν έξω, παρότι πολλές μικρές επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα εστιατόρια είναι ανοικτά μόνο για επί τόπου παραλαβή ή delivery, οι δημόσιοι χώροι, όπως τα πάρκα είναι κλειστοί, και οι τράπεζες λειτουργούν περιορισμένες ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments