Ελλάδα

Βίντεο και εικόνες καταστροφής στο hot spot της Χίου

Βίντεο και εικόνες καταστροφής στο hot spot της Χίου
Νέες εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής στη Χίο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Γης μαδιάμ τα έκαναν μετανάστες και πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Οι εικόνες που αποτυπώνει ο φακός του pagenews δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής: Καμένες σκηνές οι οποίες φιλοξενούσαν έως και 80 άτομα, αυτοκίνητα κατεστραμμένα, υλικές ζημιές στο γραφείο ασύλου και στα γραφεία των αστυνομικών που φυλάσσουν το κέντρο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή το θάνατο μιας γυναίκας πρόσφυγα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. Οι μετανάστες κατήγγειλαν ότι η γυναίκα πέθανε από κορωνοίό, όμως το τεστ στο οποίο υπεβλήθη ήταν αρνητικό.

Αυτό όμως δεν κατεύνασε την οργή των μεταναστών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του hot spot με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και άνδρες των ΜΑΤ που έπειτα από ώρες επανάφεραν την τάξη και την ηρεμία στην περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα συνελήφθησαν τρία άτομα που έχουν αιτηθεί άσυλο, που θεωρούνται ως υπαίτιοι των επεισοδίων που διαδραματίσθηκαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, μετά τον θάνατο 47χρονης Ιρακινής.

Ο  δήμαρχος της Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε σε δήλωσή του ότι “τα θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως.

Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί – μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου – ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών. Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί. Εδώ και τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments