Ελλάδα

Κρανίδι κορωνοϊός: Δεύτερο θετικό κρούσμα – 19χρονος από τη Σομαλία

Κρανίδι κορωνοϊός: Δεύτερο θετικό κρούσμα – 19χρονος από τη Σομαλία
Κρανίδι κορωνοϊός: Μετά την έγκυο γυναίκα καταγράφεται και δεύτερο θετικό κρούσμα στην περιοχή.

Κρανίδι κορωνοϊός: Δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφεται, προερχόμενο από τη δομή μεταναστών και προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Ερμιονίδας. Πρόκειται για έναν 19χρονο Σομαλό, ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς συμπτώματα κορωνοϊού, με καρδιολογικό πρόβλημα, από την Κυριακή του Πάσχα.

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης κορωνοϊού, στην οποία υποβλήθηκε και σύμφωνα με αυτά είναι και αυτός θετικός, μετά το κρούσμα της 28χρονης Σομαλής εγκύου, η οποία παραμένει σε απομόνωση στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Ο 19χρονος Σομαλός είναι καλά στην υγεία του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Ναυπλίου, αναμένουν οδηγίες του ΕΟΔΥ, για το τι θα πράξουν στη συνέχεια.

Οι μετανάστες ρίχνουν την ευθύνη σε καθαρίστρια

Αναστάτωση επικρατεί στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι μετά την ανακοίνωση ότι μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Κατά πληροφορίες μετανάστες υποστηρίζουν ότι για το κρούσμα ευθύνεται μια καθαρίστρια, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και δεν είχε προσέλθει στην εργασία της εδώ και 12 ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η 28χρονη βρέθηκε θετική μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στις 19 Απριλίου στο νοσοκομείο Ναυπλίου στο οποίο προσήλθε για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού. «Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο σημείο σήμερα έσπευσαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments