Πολιτισμός

Bob Dylan: Επέστρεψε με το τραγούδι «I Contain Multitudes»

Bob Dylan: Επέστρεψε με το τραγούδι «I Contain Multitudes»
Bob Dylan: Το «I Contain Multitudes» είναι το δεύτερο καινούργιο τραγούδι που δημοσιοποιεί ο Bob Dylan σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων.

Bob Dylan: Ο διάσημος καλλιτέχνης και βραβευμένος με Νόμπελ, Bob Dylan, επιστρέφει στη μουσική παραγωγή. Από τους στίχους του τραγουδιού του «παρελαύνουν» η Άννα Φρανκ, ο Ιντιάνα Τζόουνς, ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, ο Γουίλιαμ Μπλέικ αλλά και οι Rolling Stones. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο κομμάτι: «Είμαι σαν την Άννα Φρανκ, σαν τον Ιντιάνα Τζόουνς».

Στο τραγούδι του κάνει συνεχείς αναφορές στον Έντγκαρ Άλαν Πόε μέχρι τον Γουίλιαμ Μπλέικ αλλά και τα κακά παιδιά της ροκ, τους Rolling Stones.

Ο Dylan συγκρίνει τον εαυτό του με όλους αυτούς στο τραγούδι του με τίτλο «I Contain Multitudes» που είναι μικρότερο σε διάρκεια από το 17 λεπτών κομμάτι του «Murder Most Foul» στο οποίο αναφέρεται στη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Στο «I Contain Multitudes» ο καλλιτέχνης κάνει σαφή αναφορά στον μεγάλο Αμερικανό ποιητή Ουόλτ Ουίτμαν.

Επίσης, είναι μια ευαίσθητη μπαλάντα με μινιμαλιστική ενορχήστρωση και μελωδία στο στυλ του «Beyond the Horizon» του 2006. «I paint landscapes/I paint nukes» τραγουδά ο Dylan. «I contain multitudes… I’m a man of contradictions/I’m a man of many moods». Δεν χρησιμοποιεί κρουστά. Ο ήχος στηρίζεται σε κιθάρες. Στη δημοσίευση του τραγουδιού, ο Dylan χρησιμοποίησε μια σειρά από hashtags: “#today, #tomorrow, #skeletons, #nudes, #sparkle, #flash, #AnneFrank , #IndianaJones, #fastcars, #fastfood, #bluejeans, #queens, #Beethoven, #Chopin, #life και #death.”

Ακούστε το τραγούδι:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments