Διεθνή

Γνωστή Ελληνίδα της Νέας Υόρκης πέθανε από κορωνοϊό

Γνωστή Ελληνίδα της Νέας Υόρκης πέθανε από κορωνοϊό
Το θάνατο της Ελληνίδας ανακοίνωσε ο Οργανισμός «AHRC» στον οποίο εργαζόταν για σχεδόν 25 χρόνια, ασχολούμενη με την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τους 42.094 έφτασαν οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Αμερική, εκ των οποίων οι 1433 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Νέα Υόρκη που έχει το μεγαλύτερο αριθμό των θυμάτων. Μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, υπάρχουν και πολλοί Έλληνες. Η Κατερίνα Χατζηστύλη είναι ένα από τα θύματα του φονικού ιού.

Το θάνατο της Ελληνίδας ανακοίνωσε ο Οργανισμός «AHRC» στον οποίο εργαζόταν για σχεδόν 25 χρόνια, ασχολούμενη με την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες. «Η Κατερίνα ήταν συνάδελφος, μέντορας, φίλη και αδερφή ψυχή» δήλωσε η Αντιπρόεδρος τους Οργανισμού Χάριετ Γκόλντεν.

Η Κατερίνα Χατζηστύλη, απόφοιτος του Αρσακείου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του ’90. Ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Φουλμπράιτ ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα ειδικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μπορεί να ζούσε δεκάδες χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα, αλλά δεν ξεχνούσε την Βοιωτία από την οποία καταγόταν, αλλά και το Καστελλόριζο το οποίο είχε ερωτευτεί και επισκεπτόταν το καλοκαίρι.

Αρχές Μαρτίου η γυναίκα βρισκόταν στην Ελλάδα. Μάλιστα στις 8 Μαρτίου «ανέβασε» μια φωτογραφία στη σελίδα της στο facebook, από τη συνάντησή της με παλιούς συμμαθητές, στο Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Στάθης Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υπήρξε συμφοιτητής με την Κατερίνα Χατζηστύλη. Ο κ. Καλύβας κατέγραψε σε άρθρο του στο σάιτ της «Καθημερινής» αναμνήσεις που έχει από τη φίλη του, αλλά και τα τελευταία σημάδια «ζωής» που εκείνη έδωσε στα social media.

«Εν τω μεταξύ, στη Νέα Υόρκη τα σύννεφα έχουν αρχίσει να πυκνώνουν. Στις 14 Μαρτίου η Κατερίνα αναρτά ένα άρθρο για τα μέτρα που απαιτούνται για να ελεγχθεί η πανδημία. Μια φίλη της τη ρωτάει: “Τι γίνεται εκεί;”. “Όλα ανοιχτά”, απαντά με απελπισία. Την επόμενη ημέρα, στις 15/3, αναρτά μια φωτογραφία του Καστελλόριζου. “Είσαι Καστελλόριζο;”, ρωτάει μια φίλη της. «Στα όνειρά μου», απαντά η Κατερίνα.

Είναι τα τελευταία της λόγια στο χρονολόγιο… Δεν μπορώ καν –και για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω– να φανταστώ πώς βίωσε η Κατερίνα τις τρεις εβδομάδες 15 Μαρτίου με 5 Απριλίου. Το εφιαλτικότερο χαρακτηριστικό της ασθένειας, που ορισμένοι επιπόλαιοι περιέγραψαν ως μια απλή γρίπη, είναι η απόλυτη μοναξιά του τέλους. Εκείνο όμως για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως στα όνειρά της βρίσκεται στο Καστελλόριζο» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ.Καλύβας.

Η σελίδα της Κατερίνας Χατζηστύλη στο facebook κατακλύστηκε από συλλυπητήρια μηνύματα φίλων και συναδέλφων της.

«Κατερίνα δεν έχω λόγια… Μας άφησες πολύ νωρίς, στη Νέα Υόρκη. Πάντα θα θυμάμαι το τραγούδι, να γελάω και να ονειρεύομαι καλοκαίρια στο Καστελορίσο. Πάντα θα έχεις μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Αναπαύσου εν ειρήνη. #ihatecovid19» ήταν ένα από τα μηνύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments