Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση
Κιμ Γιονγκ Ουν: Γιατί ο Κορεάτης δεν εμφανίστηκε στον εορτασμό της επετείου της γέννησης του παππού του. Τι συμβαίνει με τη υγεία του;

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο ηγέτης της Βόριεας Κορέας έχει υποβληθεί σε «καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση» και σύμφωνα με τo Daily NK, έχει αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό και βρίσκεται στο Ιατρικό Κέντρο Χιανγκσάν, ένα «νοσοκομείο αφιερωμένο στην οικογένειας Κιμ». Το CNN αποκάλυψε το θέμα της κατάστασης του Κιμ Γιονγκ Ουν επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν εμφανίστηκε, στις 15 Απριλίου, στον εορτασμό της επετείου της γέννησης του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, που θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ημέρες στη Βόρεια Κορέα

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν γίνει επίσημα σχόλια σχετικά με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. Παράλληλα εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενοποίησης της Σεούλ που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δήλωσε ότι είναι «ακατάλληλο» να κάνει εικασίες για τους λόγους για τους οποίους δεν παρευρέθηκε στους εορτασμούς της επετείου της γέννησης του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πολιτικός της Βόρειας Κορέας που υπηρετεί ως ο ανώτατος ηγέτης της χώρας από το 2011 και ως αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας από το 2012. Είναι ο νεότερος Αρχηγός Κράτους παγκοσμίως και ο πρώτος βορειοκορεάτης αρχηγός που γεννήθηκε μετά την ίδρυση της χώρας. Πριν λάβει την εξουσία, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είχε κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις ενώ πολλές από τις δραστηριότητες του ίδιου και της κυβέρνησής του παραμένουν άγνωστες. Ακόμα και λεπτομέρειες, όπως το ποια χρονιά γεννήθηκε και το ενδεχόμενο να φοίτησε πράγματι σε κάποιο πανεπιστήμιο της Δύσης χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments