Διεθνή

Κορωνοϊός νεκροί: Περισσότεροι από 160.000 οι θάνατοι παγκοσμίως – Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός νεκροί: Περισσότεροι από 160.000 οι θάνατοι παγκοσμίως – Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων
Κορωνοϊός νεκροί: Τα κρούσματα και οι νεκροί αρχίζουν να μειώνονται αργά και σταθερά. Πολλές χώρες βρίσκονται κοντά στην άρση των περιοριστικών μέτρων, στην Ιταλία άνοιξαν οι πρώτες βιομηχανίες, στις ΗΠΑ ωστόσο οι νεκροί συνεχίζουν να πληθαίνουν.

Κορωνοϊός νεκροί: Σταθερά φαίνεται να υποχωρεί ο ιός σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα σταθερά μειωμένα είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφονται, στην Ιταλία άνοιξαν ήδη οι πρώτες βιομηχανίες, χαλαρώνουν τα μέτρα σιγά σιγά και οι υπόλοιπες χώρες, ωστόσο στις ΗΠΑ οι θάνατοι συνεχίζονται.

ΗΠΑ: 1.433  νέοι θάνατοι σε μία μόλις ημέρα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 1.433 νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, απολογισμός αισθητά χαμηλότερος από αυτόν της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί σε πραγματικό χρόνο το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε πάνω από σαράντα δύο χιλιάδες – στους 42.094 – τον απολογισμό των ανθρώπων που υπέκυψαν στην πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί, μακράν, τα περισσότερα θύματα της COVID-19.

Στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη εξάλλου καταγράφονται πλέον πάνω από 784.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνεται συνεχώς. Περίπου 72.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, όμως αυξάνονται οι ενδείξεις πως η πολιτεία αυτή έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα. Σε αυτήν διαπιστώθηκαν 478 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα σήμερα – 2.245 συνολικά – 117 νεκροί

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν για ακόμη μια μέρα τους νεκρούς και τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 10, και πλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 2.245. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.245. Από αυτά, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ισπανία: 399 νέοι θάνατοι – Στους 20.852 ο συνολικός αριθμός

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε 399 θανάτους στην Ισπανία στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, έναντι 410 το προηγούμενο 24ωρο, τον πιο χαμηλό αριθμό των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 20.852 από 20.453 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί ξεπέρασε το όριο των 200.000 και έφθασε τα 202.210 (από 195.944 χθες, Κυριακή) στη χώρα που έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα στην πανδημία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί ανέρχεται σε 80.587.

Στην Ισπανία ο επικεφαλής του κέντρου υγειονομικών έκτακτων καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά τις 22 Μαρτίου ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών έπεσε κάτω από το όριο των 500, στους 410 θανάτους. Το αυτοσχέδιο νεκροτομείο που είχε στηθεί σε παγοδρόμιο της Μαδρίτη, σύμβολο της εκατόμβης νεκρών λόγω της covid-19, θα κλείσει την Τετάρτη και από τις 27 Απριλίου και μετά τα παιδιά θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, για πρώτη φορά μετά τις 14 Μαρτίου.

Ιταλία: Άνοιξαν οι πρώτες βιομηχανίες – Υποχρεωτική η τήρηση μέτρων

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι πρώτες βιομηχανίες στην Ιταλία, με υποχρεωτική τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, βάσει αυστηρών κριτηρίων. Η υιοθέτησή τους, βεβαιώνεται από τους εργοδότες με υπεύθυνες δηλώσεις οι οποίες αποστέλλονται στις κατά τόπους νομαρχίες.

Πιο συγκεκριμένα, στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι σήκωσε και πάλι ρολά η βιομηχανία η οποία παράγει ηλεκτρικές συσκευές, στην κεντρική περιοχή Μάρκε, εταιρία συσκευών κουζίνας, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι μεγάλο επιπλοποιείο, και στην Μαργκέρα, έξω από την Βενετία, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Κοντά στην Φλωρεντία, άνοιξε και πάλι βιομηχανική μονάδα παραγωγής γνωστού οίκου μόδας. Είναι υποχρεωτική η τήρηση μέτρων όπως η υποβολή του προσωπικού σε τεστ, η μέτρηση της θερμοκρασίας, η χρήση μάσκας και γαντιών, όπως και η απόσταση δυο μέτρων ανάμεσα στους εργαζόμενους, κατά την φάση αλλαγής ενδυμάτων, στον χώρο εργασίας και την ώρα του φαγητού.

Βρετανία: Στους 16.509 οι θάνατοι συνολικά από τον κορωνοϊό

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Βρετανία ανέρχεται στους 16.509, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα είναι 449.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σε ενημέρωση νωρίτερα ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποφυγή ενός δεύτερου κύματος έξαρσης του κορονοϊού, και το ζήτημα αυτό «ήταν η μεγάλη ανησυχία» που λήφθηκε υπόψη για την απόφαση συνέχισης του lockdown. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αναρρώνει στο Τσέκερς, όπου λαμβάνει καθημερινά ενημερώσεις για τους χειρισμούς γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Η μεγάλη ανησυχία είναι μία δεύτερη κορύφωση. Αυτό είναι που θα κάνει την περισσότερη ζημία στην υγεία και στην οικονομία. Εάν μετακινηθούμε πολύ γρήγορα, τότε ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί και πάλι με γεωμετρική πρόοδο» είπε σε ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments