Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ πετρέλαιο: Γεμίζει τα αποθέματα των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ πετρέλαιο: Γεμίζει τα αποθέματα των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ πετρέλαιο: Ο Αμερικανός πρόεδρος γεμίζει τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας του.

Ντόναλντ Τραμπ πετρέλαιο: Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνησή του έχει στόχο να συμπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου έκτακτης ανάγκης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου βυθίζονται. Το υπουργείο Ενέργειας βρίσκεται στη διαδικασία να μισθώσει σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες μέρος του χώρου, που είναι διαθέσιμος στα Στρατηγικά Πετρελαϊκά Αποθέματα και χωράει περίπου 77 εκατομμύρια βαρέλια, ώστε να τις βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στην έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

Ανέκαμψε το αμερικάνικο πετρέλαιο:

Την ίδια ώρα, η τιμή του βαρελιού ενός είδους αμερικανικού αργού πετρελαίου ανέκαμψε σήμερα στην αγορά της Ασίας, επανερχόμενο μετά την έναρξη των συναλλαγών λίγο πάνω από το μηδέν. Η τιμή βυθίστηκε τη Δευτέρα βαθιά σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία, εξαιτίας του κορεσμού της αγοράς και της κατάρρευσης της ζήτησης εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Μάιο ανερχόταν λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς στο 0,56 δολάριο, έναντι των –37,63 δολαρίων, της τιμής χωρίς ιστορικό προηγούμενο στην οποία είχε κλείσει χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη. Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων παράδοσης για τον Μάιο τερματίζεται σήμερα.

Σύμφωνα με την CMC Markets η πτώση στις τιμές του αμερικανικού αργού οφείλεται κυρίως στη μείωση της αποθηκευτικής ικανότητας των εγκαταστάσεων του Cushing στις ΗΠΑ, καθώς και στη μεγάλη πτώση που καταγράφεται στη ζήτηση. «Δεν έχει φτάσει ακόμα σε πλήρη χωρητικότητα, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτό θα συμβεί», τονίζει μεταξύ άλλων η CMC Markets, ενώ πρόσθεσε ότι «μόλις σημειωθεί η μέγιστη χωρητικότητα, οι παράγωγοι θα αναγκαστούν να μειώσουν την παραγωγή τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments