Πολιτική

Πέτσας οικονομία κορωνοϊός: Το 2020 χρονιά βαθιάς ύφεσης και το 2021 χρονιά ισχυρής ανάπτυξης

Πέτσας οικονομία κορωνοϊός: Το 2020 χρονιά βαθιάς ύφεσης και το 2021 χρονιά ισχυρής ανάπτυξης
Πέτσας οικονομία κορωνοϊός: "Το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης, βαθιάς ύφεσης, και το 2021 μια χρονιά ανάπτυξης. Ελπίζουμε ισχυρής ανάπτυξης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας οικονομία κορωνοϊός: Την εκτίμηση ότι η χρονιά που διανύουμε θα είναι δύσκολη οικονομικά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του pagenews.gr, Σπύρου Γκουτζάνη, για το αν η κυβέρνηση έχει υπολογίσει το κόστος στην οικονομία από τα μέτρα περιορισμού, ανέφερε πως “πρώτα πρέπει να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση και μετά να γίνουν προβλέψεις”.

Έχετε υπολογίσει το κόστος στην οικονομία μέχρι στιγμής από τα μέτρα περιορισμού και την επίπτωση στο ΑΕΠ; Ήταν η σχετική ερώτηση.

“Είναι βέβαιο ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης, βαθιάς ύφεσης, και το 2021 μια χρονιά ανάπτυξης. Ελπίζουμε ισχυρής ανάπτυξης. Το να προσπαθεί κανείς να προβλέψει αυτή τη στιγμή, ποσοτικά, με νούμερα πόση θα είναι η ύφεση ή πόση η ανάπτυξη είναι μάταιος κόπος. Πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση, να δούμε πως την περνάμε αυτή και πως επανεκκινούμε την οικονομίας μας και μετά θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο ασφαλείς προβλέψεις” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λίγο νωρίτερα, είχε ανακοινώσει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να γνωστοποιήσει το σχέδιο μετάβασης, τον τρόπο δηλαδή που θα αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα: Είτε στις 27 Απριλίου είτε κάποια άλλη μέρα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού. «Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει στις 27 ή μετά τους Έλληνες. Το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα για να αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τόνισε ο κ. Πέτσας. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments