Θέσεις Εργασίας

Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο προσλήψεις: 10 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ

Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο προσλήψεις: 10 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο προσλήψεις: Δέκα νέες θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει στο νοσοκομείο μέσω ΑΣΕΠ.

Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο προσλήψεις:  Με 10 υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο. Το ΑΣΕΠ ενέκρινε τη σχετική προκήρυξη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά.

Οι νεοπροσληφθέντες θα υπογράψουν 12μηνη σύμβαση εργασίας. Δείτε αναλυτικά, για την ειδικότητα, τα προσόντα και τα δικαιολογητικά.

Δείτε την προκήρυξη εδώ 

Η ιστορία του Καραμανδανείου αρχίζει την 18η Μαρτίου 1937 με την έναρξη των οικοδομικών εργασιών για επεκτάσεις και βελτιώσεις στην οικία του Ιωάννη Καραμανδάνη, που θα στεγάσει το Ίδρυμα Μπέμπη Ι. Καραμανδάνη, «Νοσοκομείο Παίδων» στην οδό Κορύλλων 2, περιοχή Κάστρου. Η λειτουργία του Νοσοκομείου ξεκίνησε ένα χρόνο μετά. Οι εργασίες πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη του μηχανικού Τσουκαλά Α. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, επιβλέπει ο ίδιος το έργο και τους εργολάβους, δημιουργώντας ένα μικρό νοσοκομείο περίπου 400 m², συντηρώντας το και πληρώνοντας ιατρούς και νοσοκόμους καθώς και όλα τα έξοδα λειτουργίας του.

Αφορμή για την ανέγερση του Νοσοκομείου Παίδων, καθώς και πολλών ακόμα δωρεών από τον Ιωάννη Καραμανδάνη, στάθηκε ο πρόωρος χαμός του μονάκριβου γιου του, Μπέμπη Καραμανδάνη, το 1910 σε ηλικία 15 ετών, από φυματίωση.

Ο Ιωάννης Καραμανδάνης, γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, έζησε για σύντομο χρονικό διάστημα στον Πύργο Ηλείας και εγκαταστάθηκε στην Πάτρα μέχρι το θάνατό του την 17 Ιανουαρίου 1938. Ασχολήθηκε με το εμπόριο σταφίδας, απέκτησε μεγάλη περιουσία ενώ ασχολήθηκε και με τα κοινά της πόλης καθώς διετέλεσε ο πρώτος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών «Ο Ερμής» και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πατρών.

Περίπου έναν χρόνο πριν το θάνατό του, (24 Οκτωβρίου 1936), συντάσσει τη διαθήκη του με την οποία παραχωρεί όλη την περιουσία του στο Ίδρυμα Μπέμπη Ι. Καραμανδάνη, «Νοσοκομείο Παίδων» και ορίζει τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, που θα διαχειρίζεται την περιουσία.

Κατά την περίοδο του πολέμου (1940), το νοσοκομείο επιτάχθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό για τις ανάγκες περίθαλψης τραυματιών και παρέμεινε υπό την εποπτεία του μέχρι το 1952 οπότε και συνέχισε να λειτουργεί ως Ίδρυμα Μπέμπη Ι. Καραμανδάνη, «Νοσοκομείο Παίδων», με την ίδια σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που επέβαλε η διαθήκη του δωρητή. Τότε Ερυθρός Σταυρός, ανέλαβε να αυξήσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό και την επιφάνειά του Νοσοκομείου κατά 400 m² (διπλάσιο).

Το έτος 1966 παραιτείται από την λειτουργία ο Ερυθρός Σταυρός και το νοσοκομείο έχοντας χρέη 1.310.000 δραχμές κινδυνεύει με αναστολή εργασιών. Αξιομνημόνευτο είναι ότι το Νοσοκομείο μέχρι τότε διαθέτει: 1 παιδίατρο, 1 χειρούργο, 1 νυκτερινό ιατρό, 1 μικροβιολόγο, 1 διευθυντή, 1 προϊσταμένη, 18 νοσοκόμους, 2 γαλακτοκόμους, 2 μαγείρισσες και 1 ιματιοφύλακα. Σύνολο 45 υπάλληλοι και νοσοκόμοι !! Το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε αυξάνοντας τα νοσηλεία από 87 δραχμές σε 130. Το νοσοκομείο συνεχίζει την λειτουργία του με αυξανόμενους ρυθμούς.

Μέχρι τον Απρίλιο του 1968 λειτουργούσε ως Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου. Με το Βασιλικό Διάταγμα 294 που δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 1968 (ΦΕΚ 90 Τεύχος 1ο) το Ίδρυμα μετατράπηκε σε Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το νοσοκομείο παρέμεινε στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι τον Ιούνιο του 1988 παρουσιάζοντας προβλήματα χώρων, ανάπτυξης κλινικών και γήρανσης του κτηρίου. Τότε μεταφέρθηκε στο ανακαινισμένο κτήριο του Πρεβαντορίου Πατρών, στην περιοχή Διάκου. Το θεραπευτήριο αυτό αποπερατώθηκε με έξοδα του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού και εγκαινιάστηκε το 1952 από το Σουηδό αντιπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, Hans Ehrenstrale (Χανς Ερενστρώλε) και παραχωρήθηκε στο «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο από το Δήμο Πατρέων, στον οποίο ανήκε.

Πιο συγκεκριμένα, το 1980 πραγματοποιείται η «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ» που μελετά και σχεδιάζει ένα σύγχρονο νοσοκομείο 6000 m² στο χώρο του Πρεβεντορίου Πατρών. Η έλλειψη σχεδιασμού και πόρων καθιστά ανενεργή την μελέτη, η οποία δεν εφαρμόζεται. Αντί αυτής αρχίζει η βελτίωση και η επέκταση των κτηρίων του πρεβεντορίου η οποία κατασκευάζεται το 1986 περιλαμβάνοντας και ένα μέρος νέων κτιρίων. Ασφυκτιώντας το νοσοκομείο στο κτήριο στην οδό Κορύλλων αποφασίζεται να μεταφερθεί πραξικοπηματικώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς με τους τότε ιατρούς, και με την συμμετοχή εργαζομένων στο κτήριο του Πρεβεντορίου που είχε βελτιωθεί και επεκταθεί. Έκτοτε συνεχίζει την λειτουργία του διαρκώς αναπτυσσόμενο αλλά στερούμενο ζωτικών χώρων.

Το 1983 με το νόμο 1397/1983, το νοσοκομείο εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας, με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» και καθορίστηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή και την επιταγή της διαθήκης του. Έτσι, η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου είναι επταμελής και απαρτίζεται από τους εκάστοτε:

  • Δήμαρχο Πατρέων ως Πρόεδρο
  • Διοικητή του νοσοκομείου ως Αντιπρόεδρο
  • Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ως μέλος
  • Διευθυντή υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλος
  • Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ως μέλος
  • Εκπρόσωπο ιατρών ως αιρετό μέλος
  • Εκπρόσωπο εργαζομένων πλην ιατρών ως αιρετό μέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments