Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωση: Η απάντηση του για το άνοιγμα των σχολείων και τη χρήση μάσκας

Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωση: Η απάντηση του για το άνοιγμα των σχολείων και τη χρήση μάσκας
Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωση: Ίσως και αύριο να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το πότε θα πρέπει να ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες.

Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωση: Μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα των σχολείων και το αν και πότε αυτά θα ανοίξουν, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Τετάρτης.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, τόνισε πως συνεχίζεται η συζήτηση στην ειδική επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα, και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της επιδημίας ώστε να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, του οικογενειακού τους περίγυρου, των ευπαθών ομάδων και όλης της κοινωνίας.

Συζητήθηκε επίσης στην επιτροπή η χρήση υφασμάτινων μασκών από τον γενικό πληθυσμό και ειδικούς πληθυσμούς για τη φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων, που θα ακολουθήσει. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η επιτροπή συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που θα γίνεται σαν σύσταση αυτή την περίοδο. Θα αφορά κλειστούς χώρους της κοινωνίας και θα γίνει έπειτα από ειδική εκπαίδευση.

O λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε σήμερα πως δεν υπάρχουν νέα θύματα από τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι μόλις επτά, αριθμοί που όπως τόνισε και ο ίδιος εμπνέουν αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments