Διεθνή

Κροατία σεισμός: 3,5 Ρίχτερ στο Ζάγκρεμπ

Κροατία σεισμός: 3,5 Ρίχτερ στο Ζάγκρεμπ
Κροατία σεισμός: Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ζάγκρεμπ.

Κροατία σεισμός: Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Το Ευρωπαϊκό- Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανέφερε ότι ο σεισμός των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ζάγκρεμπ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορα μέρη της πρωτεύουσας της Κροατίας, που υπέστη εκτεταμένες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 22 Μαρτίου. Από τότε αρκετοί μετασεισμοί έχουν γίνει αισθητοί στο Ζάγκρεμπ και την ευρύτερη περιοχή.  Η Σεισμολογική Υπηρεσία της Κροατίας ανακοίνωσε ότι δύο μετασεισμοί μεγέθους 3,2 και 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε σήμερα στην κροατική πρωτεύουσα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Σεισμοί και στην Ελλάδα σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι και στη χώρα μας σημειώθηκε σεισμός σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου και συγκεκριμένα σε Αθήνα και Κεφαλλονιά.. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο  ο σεισμός στην Αθήνα ήταν της τάξης των 2,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα βορειοανατολικά της Αθήνας, ωστόσο το εστιακό βάθος των μόλις 5 χιλιομέτρων του επέτρεψε να γίνει αισθητός μέχρι και στα νότια προάστια της Αθήνας. Ωστόσο η σεισμική δόνηση στην Κεφαλλονιά ήταν αρκετά πιο αισθητή από της Αθήνας, καθώς ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10,6 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments