Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Θάνατος 80χρονης και επτά νέα κρούσματα

Κύπρος κορωνοϊός: Θάνατος 80χρονης και επτά νέα κρούσματα
Κύπρος κορωνοϊός: Σήμερα καταγράφηκαν επίσης μονοψήφιοι αριθμοί, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, αφού το Κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα, από σύνολο 2400 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Κύπρος κορωνοϊός: Μια γυναίκα 80 ετών, με σοβαρά προβλήματα υγείας που νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου, έχασε σήμερα τη ζωή της από κορωνοϊό. Σήμερα καταγράφηκαν επίσης μονοψήφιοι αριθμοί, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, αφού το Κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα, από σύνολο 2400 εργαστηριακών διαγνώσεων.

  • Από το πρόγραμμα των 20.000 εξετάσεων σε εργαζόμενους, έγιναν 1047 διαγνώσεις και εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα.
  • Από διαγνώσεις από την ιχνηλάτηση, δεν προέκυψε κανένα θετικο.
  • Από σύνολο 190 ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα.
  • Επίσης ακόμα δύο κρούσματα σε εξετάσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία.
  • Ένα κρούσμα εντοπίστηκε από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο.

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να παραμένουν σε αρκετά χαμηλούς αριθμούς και με τους πολίτες να δείχνουν την ενδεικνυόμενη στην περίσταση πειθαρχία, η Κυπριακή Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας τις τελικές της αποφάσεις αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων.

Αύριο Δευτέρα θα συνέλθει η αρμόδια διϋπουργική επιτροπή προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρόταση για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και χαλάρωσης των μέτρων διακίνησης των πολιτών η οποία θα παρουσιαστεί την Τρίτη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε την Τετάρτη να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι σχετικές αποφάσεις.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 11, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.517. Οι θάνατοι είναι πλέον 134, καθώς σήμερα πέθαναν 4 συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.517. Από αυτά, 578 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.181 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments