Ελλάδα

Τσιόδρας κορωνοϊός: Όλα όσα είπε για την ανίχνευση του ιού σε ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη

Τσιόδρας κορωνοϊός: Όλα όσα είπε για την ανίχνευση του ιού σε ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη
Τσιόδρας κορωνοϊός: "Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη". Τι απαντά ο καθηγητής στο θέμα αυτό.

Τσιόδρας κορωνοϊός: Στην αποψινή καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοιό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο γεγονός της επανεμφάνισης του ιού σε ασθενείς που έχουν ιαθεί. Γιατί λοιπόν ο κορωνοϊός ανιχνεύεται σε κάποιους από τους ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη; Ο κ. Τσιόδρας απάντησε στη ερώτηση που αφορούσε την επανεμφάνιση του ιού σε γυναίκα η οποία είχε νοσήσει, είχε αναρρώσει και ήταν αρνητική στα σχετικά τεστ, λέγοντας ότι πιθανότατα πρόκειται για επανανίχνευση ή μεγάλη παραμονή του ιού στο σώμα, ακόμη και για ένα μήνα αφότου βρέθηκε θετική στον ιό.

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης”

Όμως, τα περιστατικά αυτά χρειάζονται επιπλέον διερεύνηση και προσοχή καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος για το τι έχει συμβεί», συμπλήρωσε ο καθηγητής. Ο ίδιος τόνισε ότι η περίπτωση αυτή δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλες που έχουν αναφερθεί διεθνώς και είπε ότι παρακάλεσε να συνεχιστεί η παρακολούθηση του περιστατικού. Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

Παράλληλα 65 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 17 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 12 σχετίζονται με γνωστή πηγή μετάδοσης. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 2534, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 580 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 1228 με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ ανέφερε και τα εξής:

  • Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 43 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.
  • Από τους διασωληνωμένους, 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δυο νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 136 με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη.
  • Εξήντα πέντε άνθρωποι βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δείτε το βίντεο σχετικά με τα συμπτώματα που μπορούν μας οδηγήσουν στη υποψία πως έχουμε τη νόσο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments