Ελλάδα

Δημοτικά σχολεία: Ίσως ανοίξουν την 1η Ιουνίου

Δημοτικά σχολεία: Ίσως ανοίξουν την 1η Ιουνίου
Δημοτικά σχολεία: Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε στο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου στα θρανία. Τι ανέφερε για τα Δημοτικά.

Δημοτικά σχολεία: Στο πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία αναφέρθηκε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι μαθητές που φέτος δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο. Τα Δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά και ίσως ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε για τα σχολεία:

“Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών”.

Σημειώνεται, πως περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχολεία θα δοθούν αύριο στις 18:00 από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία θα ανακοινώσει το σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments