Οικονομία

800 ευρώ και τον Μάϊο – Έρχονται ανακοινώσεις

800 ευρώ και τον Μάϊο – Έρχονται ανακοινώσεις
Το πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης που θα ισχύσει τον Μάϊο θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα 24ωρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και το νέο επίδομα.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση της κυβέρνησης της σταδιακής άρσης των μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού επισημάνθηκε ότι για τον επόμενο μήνα, χιλιάδες εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει και το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ θα παραταθεί και το καθεστώς των αναστολών των συμβάσεων εργασίας, αλλά και  η δυνατότητα μείωσης του ενοικίου κατά 40% για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές, όπως φυσικά και  αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων του Μαΐου αλλά για σαφώς λιγότερους ΚΑΔ σε σχέση με αυτούς που ίσχυσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά και ένας δεύτερος γύρος δανειοδοτήσεων απευθείας από το κράτος μέσω της λεγόμενης επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ήδη τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει ανακοίνωση και ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρηματιών για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης. Ωστόσο αυτό που έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι το επίδομα των 800 ευρώ δεν θα δοθεί ολόκληρο όπως έγινε τον Απρίλιο, αλλά το ποσό θα καθοριστεί από τις ημέρες που θα μείνει ο εργαζόμενος σε καθεστώς αναστολής. Αυτό σημαίνει ότι στις 30 ημέρες το ποσό που αναλογεί είναι 533 ευρώ.

Επίσης, οικονομική στήριξη θα υπάρξει στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστές τον Μάϊο, μιας και η άρση των απαγορευτικών μέτρων θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από την 4η Μαϊου και κάθε ημέρα θα επανεξετάζεται ένα νέο σχέδιο από την κυβέρνηση, που θα έχει τις εισηγήσεις των επιστημόνων που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας.

Έτσι θα έχουμε οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστές και για τον μήνα Μάιο. Ο κατάλογος θα περιλαμβάνει από εστιατόρια και κυλικεία μέχρι ξενοδοχεία. Θα επιδιωχθεί στον δεύτερο γύρο ενισχύσεων των επιχειρήσεων να υπάρξουν και συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και να μην είναι γενική και οριζόντια η ενίσχυση βάσει ΚΑΔ. Αναμένεται να συγκεντρωθούν στοιχεία από τις δηλώσεις ΦΠΑ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το μέτρο της μείωσης κατά 40% των ενοικίων, ενώ αναμένεται και αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και για τον  Μάιο για τις επιχειρήσεις που θα εξακολουθήσουν να χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το σύνολο του πακέτου οικονομικής στήριξης θα φθάσει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments