Ελλάδα

Ανακοίνωση Τσιόδρα σήμερα για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανακοίνωση Τσιόδρα σήμερα για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ανακοίνωση Τσιόδρα σήμερα για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και ο υφυπουργός Αθλητισμού πληροφορεί σχετικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων στον αθλητισμό.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς επίσης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επέλαση του φονικού ιού στον κόσμο και στη χώρα μας. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στον αθλητικό τομέα. 

Στους 140 οι νεκροί στην Ελλάδα:

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα φθάνει πλέον τους 140, νούμερο σαφώς χαμηλότερο σε σύγκριση με αυτό των περισσότερων χωρών που μαστίζονται από την πανδημία. Το πρωί της Πέμπτης μία 74χρονη γυναίκα από την Ξάνθη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά τη ζωή τους έχουν χάσει 140 Έλληνες πολίτες, 103 άνδρες και 37 γυναίκες.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, είναι 10 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 2.576. Παράλληλα σημειώθηκαν και τα εξής στοιχεία στη σημερινή ενημέρωση:

  • 41 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να υπολογίζεται στα 67 έτη
  • 71 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα

Δίπλα στον κ. Τσίοδρα και τον κ. Χαρδαλιά βρίσκεται ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης εξιδανικεύει τα μέτρων για τη σταδιακή άρση των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα και παράλληλα κάνει γνωστό το σχέδιο για την επανέναρξη της Super League. Σημειώνεται, πως την Τρίτη 28 Απριλίου, ο υφυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με όλες τις ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες αρχές των ελληνικών πρωταθλημάτων και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό, οι αθλητικές αναμετρήσεις θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα, ύστερα από εισήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, από τις 4 Μαΐου οι αθλητές θα μπορούν να γυμνάζονται μόνο σε ατομικό επίπεδο και σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα επανεξεταστεί μετά τις 20 Μαΐου.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments