Πολιτική

Βασίλης Κοντοζομάνης: “Η πανδημία δεν έχει τελειώσει” – Σε ετοιμότητα το σύστημα Υγείας

Βασίλης Κοντοζομάνης: “Η  πανδημία δεν έχει τελειώσει” – Σε ετοιμότητα το σύστημα Υγείας
Βασίλης Κοντοζομάνης: Ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε όλη τη χώρα.

Βασίλης Κοντοζομάνης: Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, τόνισε ότι σε πλήρη ετοιμότητα θα συνεχίσει να βρίσκεται το  σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα και δεν αλλάζει  τίποτα από την Δευτέρα, στο σχεδιασμό που είχε γίνει, καθώς “η πανδημία δεν έχει τελειώσει”.

“Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει αφορά όλες τις δομές του συστήματος υγείας σε όλη την επικράτεια προκειμένου να  αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοιού σε κάθε γωνιά της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, καθώς υπάρχει πρόθεση μετά τις 18 Μαΐου άνθρωποι μεγάλης ηλικίας να πάνε στα εξοχικά τους.

“Θα συνεχίσει να γίνεται ότι γινόταν μέχρι σήμερα σε μονάδες υγείας  της περιφέρειας”

“Την  περίοδο αυτή που διανύουμε στα περιφερειακά νοσοκομεία υπήρχαν κλίνες δεσμευμένες αποκλειστικά για covid 19, υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης. Επίσης τα Κέντρα Υγείας είχαν οδηγίες για το πως θα αντιμετωπίσουν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά περιφερειακά νοσοκομεία στα  Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ακολουθούσαν συγκεκριμένες διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά”, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Yπενθυμίζεται ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 15 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 2.591. Ακόμη, οι νεκροί ανήλθαν στους 140 καθώς σημειώθηκε άλλος ένας θάνατος νωρίτερα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα μας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments