Πολιτική

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα τεστ οριακού ελέγχου

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα τεστ οριακού ελέγχου
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: "Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα τεστ οριακού ελέγχου", σημείωσε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στα τεστ οριακού ελέγχου, έδωσε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Υπάρχει επάρκεια», επεσήμανε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, και πρόσθεσε σε ό,τι αφορά στα τεστ αντισωμάτων πως υπάρχει στρατηγική και σχεδιασμός, προκειμένου να γίνουν σε στοχευμένες ομάδες πληθυσμού με την έξοδο από την μεγάλη κρίση και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα στην περιοχή της Ερμιονίδας, ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε πως ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε αστραπιαία, εφαρμόζοντας τα Πρωτόκολλα, ενώ οι υγειονομικές δομές είναι σε ετοιμότητα για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων. «Η Ελλάδα δέχεται θερμά λόγια για τη διαχείριση του κορωνοϊού, γιατί είχε στρατηγική, πήραμε μέτρα νωρίς και διασφαλίσαμε επάρκεια στο σύστημα υγείας», είπε και αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ που προβάλλονται και δείχνουν εικόνες από το εξωτερικό με τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία να φορούν σακούλες σκουπιδιών αντί για μάσκες.

Παρατείνονται έως 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα:

 Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

«Μένουμε σπίτι», με κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου όταν τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου» είπε συγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments