Πολιτική

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός τεστ: Υπάρχει επάρκεια – Ο προγραμματισμός μας στηρίζεται στις ανάγκες

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός τεστ: Υπάρχει επάρκεια – Ο προγραμματισμός μας στηρίζεται στις ανάγκες
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός τεστ: Στον μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός τεστ: Για επάρκεια και προγραμματισμό που στηρίζεται στις ανάγκες που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που τίθενται για την διενέργεια μοριακών τεστ την επόμενη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων, έκανε λόγο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Στρατηγική μας ήταν και παραμένει ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κορωνοϊού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τεστ αντισωμάτων για επιδημιολογικούς σκοπούς και αυτή τη στιγμή τα ταχέα τεστ είναι στη διαδικασία αξιολόγησης» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης και σημείωσε ότι «όσα τεστ χρειάστηκαν να γίνουν έχουν γίνει, και όσα χρειαστούν, επίσης θα γίνουν».

«Υπάρχει επάρκεια και ο προγραμματισμός μας στηρίζεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες που αφορούν ευάλωτους πληθυσμούς και με βάση αυτές διεξάγουμε τα τεστ», είπε ο υφυπουργός.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη χθεσινή εξειδίκευση για την σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως θα εφαρμοστούν οι προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για εξετάσεις στο υγειονομικό προσωπικό και σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Το σχέδιο προβλέπει 38.000 μοριακά τεστ την εβδομάδα και 110.000 ελέγχους αντισωμάτων τον μήνα σε επαγγελματίες Υγείας. Προβλέπεται επίσης, 15.000 τεστ τον μήνα σε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 15.000 τεστ τον μήνα σε εστίες υπερμετάδοσης.

Εν τω μεταξύ, σε 139 ανέρχονται οι θάνατοι από το νέο κορωνοϊό στη χώρα μας, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ένας ακόμη θάνατος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τη νόσο, Σωτήρη Τσιόδρα. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 2.576.

Εξάλλου, 41 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να υπολογίζεται στα 67 έτη. Παράλληλα, 71 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments