Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 281 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ίβηρες

Ισπανία κορωνοϊός: 281 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ίβηρες
Ισπανία κορωνοϊός: Μικρή άνοδο σε σχέση με χθες προκύπτει από τον σημερινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, με τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο στη χώρα να φθάνουν τους 281.

Ισπανία κορωνοϊός: Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη χώρα από την πανδημία δείχνει να είναι σταθερή. Ο καθημερινός αριθμός των νεκρών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα έχει πέσει αισθητά, με την επιστημονική κοινότητα της Ισπανίας να έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως θα τα χειρότερα πέρασαν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, χθες 281 ακόμη ασθενείς κατέληξαν στη διάρκεια της νύχτας από αιτίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Επιπλέον, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 215.216 από 213.435 που ήταν χθες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία πλησιάζει τους 25.000, παρόλα αυτά στην Ισπανία ξεκινούν δειλά δειλά να σχεδιάζουν το επόμενο βήμα βγαίνοντας από την καραντίνα.

Χειροκροτήματα αντήχησαν στις ΜΕΘ στην Ισπανία ως μια ένδειξη αλληλεγγύης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, της τέταρτης κατά σειρά πλέον πληγείσας χώρας παγκοσμίως από τον κορωνοϊό.

«Έχουμε δει μερικές φορές μέλη του προσωπικού να καταρρέουν, πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο από κοινού, για να επιστρέψουμε στη μάχη. Άλλοι βρίσκονται σε άδεια ασθενείας διότι έχουν προσβληθεί» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Αλφόνσο Καναμπάλ, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου La Princesa στη Μαδρίτη. Φορώντας μάσκα και γάντια, ο 55χρονος γιατρός βγήκε από τη μονάδα του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Εντατικολόγων της Ισπανίας προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στη 13.00 σήμερα το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, στις ΜΕΘ της Ισπανίας.

«Με τους γιατρούς μπήκαμε στις μονάδες κάνοντας τους έκπληξη, (οι υπόλοιποι γιατροί και νοσηλευτές) δεν μας περίμεναν. Αρχίσαμε να τους χειροκροτάμε. Τους άρεσε και μας χειροκρότησαν κι εκείνοι» περιγράφει ο Καναμπάλ. Βίντεο που γυρίστηκαν σε άλλες ΜΕΘ κυκλοφορούν ήδη στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ισπανία: Ένας ασθενής άρχισε να χειροκροτεί «Υπήρξε ένας ασθενής που άρχισε να χειροκροτεί επίσης του άλλους ασθενείς που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους» αφηγείται ο γιατρός. «Ήταν πολύ συγκινητικό, μια στιγμή χαλάρωσης που είχαμε ανάγκη». Την ίδια ώρα, στην άλλη άκρη του νοσοκομείου στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, γιατροί και νοσηλευτές στη μονάδα Επειγόντων βγήκαν στον δρόμο για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προτού ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα: ένα τελετουργικό που κάνουν από την περασμένη Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments