Διεθνή

Κορωνοϊός Ισπανία: Πέφτει ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας – 325 νέοι θάνατοι

Κορωνοϊός Ισπανία: Πέφτει ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας – 325 νέοι θάνατοι
Κορωνοϊός Ισπανία: Την ίδια ώρα ο Σάντσεθ συμφώνησε με την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις.

Κορωνοϊός Ισπανία: Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (Reproduction Rate) σε ολόκληρη την Ισπανία βρίσκεται κάτω από το 1.0. Η Ισπανία κατέγραψε 325 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι 301 χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, 24.275 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των νέων θανάτων που ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Υγείας είναι 453, με την διευκρίνιση ωστόσο ότι στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται περιστατικά παρελθουσών ημερών. Τα νέα κρούσματα της επιδημίας ανέρχονται σε 2.144, επί συνόλου 212.917.

ΟΚ από τον Σάντσεθ για έναρξη των προπονήσεων

Τις πρώτες κινήσεις… επιστροφής της κανονικότητας (και) στον αθλητισμό ανακοίνωσε χθες το απόγευμα (28/04), ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη σταδιακή επάνοδο των ομάδων της LaLiga στις προπονήσεις, με ημερομηνία «έναρξης» τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Όπως τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θα ανοίξουν και πάλι τα προπονητικά κέντρα και οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν από την προσεχή Δευτέρα να ξεκινήσουν προπονήσεις. Σε πρώτη φάση ατομικά, εν συνεχεία σε μικρότερα γκρουπ και σε βάθος χρόνου θα υπάρξει το ελεύθερο (με νεότερη κυβερνητική και υγειονομική οδηγία) για συλλογικές προπονήσεις.

Σε όλο αυτό το διάστημα θα ισχύσει το πρωτόκολλο της LaLiga που έχει ήδη προετοιμαστεί κι εγκριθεί κι από την κυβέρνηση, ενώ ο στόχος της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού ποδοσφαίρου και της ομοσπονδίας είναι να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες μέσα στον Ιούνιο, για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα (και οι 11 αγωνιστικές που απομένουν) ως το τέλος Ιουλίου, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ακόμη επίσημες ημερομηνίες για τις άλλες φάσεις του σχεδίου «επιστροφής».

Όπως ανέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ, η ισπανική κυβέρνηση το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές φάσεις με την 3η και την 4η να διαρκούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες η καθεμία και να διαμορφώνονται ανάλογα με την εικόνα που θα υπάρχει με την πανδημία εκείνη την περίοδο. Αναλυτικά οι φάσεις (για όλο τον αθλητισμό) όπως τις ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση περιλαμβάνουν:

  • Φάση 0 (04/05): Έναρξη ατομικών προπονήσεων για τους επαγγελματίες αθλητές.
  • Φάση 1 (11/5): Χαλαρές ομαδικές προπονήσεις για τις ομάδες των επαγγελματικών Λιγκών.
  • Φάση 2: Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων με παρουσία μάξιμουμ 400 θεατών σε εξωτερικούς χώρους.
  • Φάση 3: Μικρή αύξηση του αριθμού των θεατών, με διατήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments