Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 142 οι νεκροί – Δύο ακόμη θύματα σε «Σωτηρία» και «ΝΙΜΤΣ»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 142 οι νεκροί – Δύο ακόμη θύματα σε «Σωτηρία» και «ΝΙΜΤΣ»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμα άνθρωποι κατέληξαν έχοντας υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ακόμη θύματα από τον κορωνοϊό μετά η Ελλάδα. Πλέον, οι νεκροί στην χώρα μας είναι 142, καθώς δύο συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με την ζωή τους. Ο πρώτος ήταν άνδρας 57 ετών και «έφυγε» στο «Σωτηρία» τα ξημερώματα, ενώ λίγη ώρα μετά έχασε την ζωή του και ένας 88χρονος άνδρας στο ΝΙΜΤΣ έχοντας υποκείμενα νοσήματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στις 30/4

Υπενθυμίζεται, πως χθες ανακοινώθηκαν 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό να ανέρχεται σε 2.591. Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση.

«Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής». Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο. Αναφερόμενος στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού που εξετάζονται παγκοσμίως, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι, 38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι, ενώ συνολικά, έχουν ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.

Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των απαγορεύσεων

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα με την αγωνία των επιστημόνων να έχει φτάσει στα ύψη. Ήδη, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, προμηθευτές και καταστήματα έχουν καταστρώσει σχέδια απασχόλησης του προσωπικού στις νέες συνθήκες, ενώ απολυμάνσεις και αγορά υγειονομικού εξοπλισμού μονοπώλησαν τις προετοιμασίες, στα τέλη της εβδομάδας. Με την πρώτη φάση της εθνικής επανεκκίνησης να είναι προ των πυλών, ένα ευρύ φάσμα αλλαγών εκτείνεται πάνω από τη χώρα, με τις μετακινήσεις και τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες να περνούν σε νέο καθεστώς από τις πρώτες κιόλας ώρες της Δευτέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments